Kaymakam Duru'dan RİDEF'e teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Durudan RİDEFe teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2023 22:28

Çankaya Kaymakamı Murat Duru, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürüttüğü yardım çalışmaları nedeniyle Ankara Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Muammer Bostan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Haberin Devamı

Muammer Bostan, takdim töreninin ardından yaptığı değerlendirmede, depremin ikinci günü Hatay Kırıkhan’da olduklarını söyledi. Bostan, "Bizler RİDEF olarak deprem felaketinin gerçekleştiği 6 Şubat tarihinin ertesi gününde Hatay Kırıkhan’a mobil mutfak ulaştırdık. Rize Valiliği’miz ile koordineli bir şekilde 24 saat boyunca günlük 2500 kişiye yemek vererek, su ve çay ikramında bulunduk. Ayrıca Ankara’da bulunan Rizeli iş adamlarımız ve hemşehrilerimizin destekleri ile gıda, giyinme, su ve muhtelif eşyaların bulunduğu 2 yardım tırını bölgeye ulaştırdık" dedi. Bostan, şunları söyledi:

“Felaketin hüznünü yaşadığımız ilk anlardan itibaren memleketimizin her yanından insanlardan telefonlar gelmeye başladı. Hiçbir çağrıya çıkmadan yardımları organize ederek bölgeye ulaştırmaya gayret ederken, bu vakarlıktan dolayı Rizeli hemşehrilerim ile bir kez daha gurur duydum. Bu sebeple Çankaya Kaymakamlığımızın layık gördüğü ödülü tüm Rizeliler adına alıyorum. Bizleri gururlandırdıkları için Çankaya Kaymakamımız Sayın Murat Duru’ya teşekkür ediyorum. Bir kez daha Allah’tan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz Türk milleti tarih boyunca zorlukların üstesinden hep gelmiştir, bu felaketin üzerinden de devlet millet el ele vererek geleceğiz inşallah."

Haberin Devamı

DEPREM ÖNCESİ TATBİKATLARI

Bostan, "Rize Dernekleri Federasyonu olarak bizim en önemli özelliklerimizden biri Kamu-STK işbirliği kapsamında projeler gerçekleştirmemizdir. RİDEF olarak, İçişleri Bakanlığı’mızın destekleri ile 2021 yılında Afet Yıkar Bilgi ve Tedbir Hayatta Tutar, 2022 yılında ise Çök Kapan Tutun, Afete Karşı Tatbikat adlı projeleri gerçekleştirdik. Proje kapsamında, 6000 gencimize Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Gençlik Merkezlerinde eğitimler verdik. Biz bu projeleri Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun bilincinde olduğumuz için gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde topluma katkı sunan projelerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Durudan RİDEFe teşekkür

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!