Kayıp Melike’nin sırrı çözülemedi

Güncelleme Tarihi:

Kayıp Melike’nin sırrı çözülemedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 21:29

SİNCAN’da kaçırılan ve 16 aydır kayıp olan Melike Toyguncu’nun sırrı hala çözülemezken, küçük kızı kaçırarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Muharrem Aytekin ile Oğuzhan Mahmutoğlu, yargılandıkları davada suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

Zanlılar daha önce emniyette verdikleri ifadeleri baskı altında verdiklerini belirterek, iddiaları kabul etmedi. Diğer sanık Cevat Yıldız’ın ise avukatının çekilmesi sonucu ifadesi alınamadı. Mahkeme heyeti, sanık Yıldız’ın ifadesinin alınabilmesi için barodan avukat talebinde bulunulması yönünde yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme başkanı, kayıp Melike’nin avukatının talebi doğrultusunda, koğuş arkadaşı olan ve başka bir suçtan cezaevinde yatan itirafçı S.T. adlı mahkumun da 12 Haziran’da yapılacak olan duruşmada ifadesinin alınmasına karar verdi.

Mezarlığa gömmüştük

S.T. itiraf dilekçesinde, aynı koğuşta kaldığı sırada Muharrem Aytekin hakkında, Melike’yi tabanca ile öldürüp, iki arkadaşının da yardımı ile Sincan’daki Cimşit Mezarlığı’na gömdüğü yönünde itiraf dilekçesi vermişti. Anne Fatma Kırıcı, mahkemenin 1,5 ay sonraya ertelenmesi üzerine hayal kırıklığı yaşadı. Kırıcı, kızının yaşayıp yaşamadığını öğrenememenin boşluğu içinde yaşam mücadelesi vermeye çalıştığını belirterek, “Kızımın akıbetinin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Kızım Melike’ye ne yaptılarsa bu üç zanlı yaptı. Çocuğum ortadan kayboldu. Hala çelişkili ifadeler vermeye devam ediyorlar. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!