Kayıp eserlere polis operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp eserlere polis operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 13:31

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi ekipleri, 2. Abdülhamit döneminde “Türklerin milli ressamı” olarak tanınan Ali Rıza Efendi’ye ait iki tabloyu İstanbul’da bir sanat galerisinde ele geçirdi.

Haberin Devamı

2012 yılında Devlet Resim ve Heykel Müzesi envanterinden çalınan eserleri bulabilmek ve bu eserleri çalan kişileri yakalayarak adaletin önüne çıkartabilmek amacıyla özel bir ekip kuruldu. Eserleri bulmak için çalışan ekip, Ali Rıza Efendi’ye ait iki tablonun İstanbul’da bir sanat galerisinde bulunduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, müzayedeye hazırlanan iki tabloyu ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi ise Ankara’ya getirilerek sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

116 ESER ARANIYOR

Devlet Resim ve Heykel Müzesi envanterindeki 180 eserin çalındığının belirlenmesinin ardından 2012 Aralık ayında başlanıp 2015’te sona eren soruşturma kapsamında 18 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Soruşturma ve operasyonlar sonucunda çalındığı belirlenen eserlerden 60’ı ele geçirilmiş, sonraki süreçte 2 eser daha bulunmuştu. Henüz bulunamayan 116 eserin geri alınması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!