Kayaş Mahallesi’nin gözü üst geçit asansöründe

Güncelleme Tarihi:

Kayaş Mahallesi’nin gözü üst geçit asansöründe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 22:54

Mamak Kayaş Mahallesi muhtarı Ahmet Halat, Kayaş Caddesi ile 19 Mayıs Bulvarı’ndaki bağlantıyı sağlayan yaya üst geçidinde asansör olmaması sebebiyle özellikle engelli vatandaşlar ile yaşlıların zorluk çektiğini belirterek, “Öyle ki mahalleli attığı adımları bile sayar hale gelmiş çıkarken 39, inerken 39 basamak olmak üzere toplam 78 adım attıklarını dile getiriyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta, Mamak’ın Kayaş Mahallesi’ndeydik. Kayaş Mahallesi muhtarı Ahmet Halat, Kayaş Caddesi ile 19 Mayıs Bulvarı’nı birbirine bağlayan yaya üst geçidinde asansör olmaması nedeniyle engelli, yaşlı, hamile ve bebek arabası olan vatandaşların basamakları çıkarken güçlük çektiğini dile getirdi. Yaya üst geçidine bir an evvel asansör yapılması yönünde çağrıda bulunan muhtar Halat, “Bu merdivenleri çıkamayanlar ise 19 Mayıs Bulvarı’na geçebilmek için yaklaşık iki kilometre yol yürümek durumunda kalıyor” dedi. Muhtar Halat, durumu ve talebini ise şöyle anlattı:

Kayaş Mahallesi’nin gözü üst geçit asansöründe

Haberin Devamı

MERDİVEN ÇIKAMAYANLAR 2 KİLOMETRE YÜRÜYOR

Kayaş Mahallesi, Mamak’ın en eski mahallelerinden biri. Mahallemizin yaklaşık 8 bin nüfusu, 5 bin 10 da seçmen nüfusu bulunuyor. Kayaş, gün geçtikçe büyüyen ve gelişen bir mahalle. Tabii bu gelişmeye bağlı olarak da birtakım talep ve isteklerimiz doğuyor. Örneğin, Kayaş Caddesi ile 19 Mayıs Bulvarı’nı birbirine bağlayan bir yaya üst geçidimiz var. Yaklaşık beş yıl önce yapıldı. Fakat, üst geçidin altında asansör yeri olmasına rağmen yıllardır bir asansör yapılmadı. Özellikle engelli, yaşlı, hamile ve bebek arabası olan vatandaşlarımız dik olan merdivenleri çıkmakta zorlanıyor. Alışveriş yapan ya da ellerinde yükü olan vatandaşlarımıza da merdivenleri çıkmak zor geliyor. Öyle ki mahalleli attığı adımları bile sayar hale gelmiş, çıkarken 39, inerken 39 basamak olmak üzere toplam 78 adım attıklarını dile getiriyorlar. Bu merdivenleri çıkamayanlar ise, 19 Mayıs Bulvarı’na geçebilmek için yaklaşık iki kilometre yol yürümek durumunda kalıyor. Akşamları ise iş daha da zorlaşıyor çünkü aydınlatma lambası olmadığından üst geçidin içi ve çevresi zifiri karanlık oluyor. Bu durum asayiş bakımından da sıkıntı yaratıyor. Özellikle kadınlar ve çocuklar, akşam saatlerinde üst geçidi kullanmaktan ötürü tedirgin oluyor. Bir an evvel hem asansör hem de aydınlatmanın sağlanarak mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

BASAMAKLARI ÇIKMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

Kayaş Mahallesi’nin gözü üst geçit asansöründe

Üst geçidi kullanan mahalle sakinlerinden 73 yaşındaki Adem Tezol, basamakları çıkmakta güçlük çektiğini söyleyerek, “Yolun karşısına geçmek için bizim için bir hayli yorucu oluyor. Talebimiz yaya üst geçidine bir asansör yapılması. Başka büyük şehirleri de gezdim, döner merdivenler var. Ankara’da neden olmasın?” derken bir diğer mahalle sakini Serhat Güles de “Özellikle engelli vatandaşlar, yaşlılar ve bebek arabası olanlar merdivenleri çıkmakta güçlük çekiyor. 39 basamak çıkarken, 39 basamak da inerken var. Üstelik köprünün içi akşamları da karanlık oluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kayaş Mahallesi’nin gözü üst geçit asansöründe

MAHALLENİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Ahmet Halat, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:

Kayaş Mahallesi’nin gözü üst geçit asansöründe


*Kayaş mahalle sakinlerinin en büyük taleplerinden biri elektrik hatlarının yer altına alınmasıydı. Bu sene ağustos ayında elektrik hatları yer altına alınmaya başladı. Çalışmaların kış gelmeden bitirileceği söylendi fakat şu an için çalışmalar hâlâ devam ediyor. Talebimiz sürecin daha da hızlandırılması. Öte yandan Kayaş Caddesi’ni 19 Mayıs Bulvarı’na bağlayan yolda aydınlatma direkleri bulunmuyor, dolayısıyla araçlar ve yayalar karanlıkta gitmek durumunda kalıyor.

Haberin Devamı

*Eskiden EGO’nun 332 hat numaralı otobüsü direkt olarak mahallemizden Kızılay’a giderdi. Şimdi ise mahallemizden Kızılay’a giden direkt bir otobüs yok. 332 hat numaralı otobüs mahallemizden başlayarak Tepecik, Dostlar, Araplar, Derbent mahallelerine gidiyor. Yani diğer mahalleleri de dolanıyor. Eskiden Kızılay’a 15-20 dakikada giderken şimdi neredeyse 45 dakikada ulaşıyoruz. Öte yandan, 220 hat numaralı özel halk otobüsünün de mahallemizin içini dolaşarak yolcu almasını talep ediyoruz.

* Mahallemizin güvenliğinin daha da iyi sağlanabilmesi adına mahallenin giriş ve çıkışlarına MOBESE konulmasını istiyoruz. Buna yönelik talebimizi yetkililere de iletmiştik fakat hâlâ beklemedeyiz.

BAKMADAN GEÇME!