Kavaklıdere Sineması 16 yıl sonra açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kavaklıdere Sineması 16 yıl sonra açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 10:01

Tunalı Hilmi Caddesi’nde 2007 yılında kapısına kilit vurulan ve 16 yıldır kapalı olan Kavaklıdere Sinemaları, tekrar açılıyor. ‘Kült Kavaklıdere’ adıyla kültür ve sanat mekanı olarak hizmet verecek olan sinemanın yenilenmesine katkı sağlamak için bugün ve yarın ‘Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!’ etkinliği düzenlenecek.

Haberin Devamı

Ankara kültür hafızasında önemli bir yeri olan, zamanın önemli filmlerini beyaz perdede Ankaralılarla buluşturan ve kapandığı 2007 yılından itibaren önünden geçen herkesin akıbetini merak ettiği Kavaklıdere Sinemaları, yeniden açılıyor. Tunalı Hilmi Caddesi’nde bulunan sinema, 16 yılın ardından bir grup sanat üreticisinin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Kült’ tarafından kültür ve sanat mekanı ‘Kült Kavaklıdere’ olarak hizmet verecek. Bugün ve yarın dayanışma amaçlı düzenlenecek olan ‘Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!’ etkinliğinden elde edilecek gelir de, sinemanın yenilenmesi için kullanılacak.

Kavaklıdere Sineması 16 yıl sonra açılıyor

ÜRETİM MEKÂNI

Haberin Devamı

‘Kült’ ekibinden Gizem Yıldırım, Ankara’da mevcut kültür mirası ve devam eden bir üretimin olduğunu ancak görünürlük sorunu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ankara’da yapılan üretim de kendi içinde kalmıyor, düzenli olarak göç veriyor şehir. Üreticiler kendilerine alan bulamıyor. Derdimiz Ankara’nın kültür sanatına uygun bir alan yaratalım ve gelişmesine katkı sunalım. ‘Ankara’da bir şey var mı?’ sorusunu aşıyoruz. Ankara’da çok şey var bunun farkındayız ama kültür sanat etkinliklerinin şehir merkezinde kendine yer bulduğu bir mekân eksikliği var. Bizim temel amacımız şehir merkezinde üretenlerin buluşabileceği, kültürel miras olarak halkın da talep ettiği bu mekânın buluşma merkezi haline gelmesi. Bu hafta sonu yapacağımız dayanışma etkinliklerinin ardından sinema yenileme sürecine girecek ve haziran ayı itibariyle açılacak. Sinema, tiyatro, stand-up, konser, sergi gibi etkinliklerin yanı sıra; akademi, sivil toplum ve bireysel katılımlarla desteklen söyleşiler ve atölyelere ev sahipliği yapmayı planlıyoruz.”

DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ PROGRAMI

Bugün: 15.00 ‘Kurak Günler’ (Film Gösterimi), 16.30 Sinagrit Baba (Konser), 18.00 ‘Karanlık Gece’ (Film Gösterimi), 18.00 Al’york (Konser), 19.30 Deniz Tekin (Konser), 21.00 Deniz Göktaş (Stand-up), 21.30 Gülinler (Konser), 23.00 Hey Douglas (DJ Performans)

Haberin Devamı

Yarın: 12.00 ‘To Sir, Qith Love’ (Film Gösterimi), 15.00 ‘The Good, the Bad and the Ugly’ (Film gösterimi), 15.00 ‘Sinemalı Ankara, Ankara ve Sinemalar’ (Panel), ‘Asfaltın Altında Dereler Var’ (Belgesel Gösterimi), 18.30 ‘Gri Değil, Siyah Ankara Rocks’ (Belgesel Gösterimi), Goril Reggae Band (Konser), 20.15 Sufle, (Konser), 21.30 Barış Demirel (Konser), 21.30 Tuzbiber & Güvercin (Stand-up), 22.45 Gerççek Dorman (Dj Performans)

BAKMADAN GEÇME!