Kat kat emeğe altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Kat kat emeğe altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2024 16:07

Almanya’da düzenlenen IKA Aşçılık Olimpiyatları’nda tasarladığı butik pasta ile altın madalya kazanan pasta şefi Betül Tekin, farklı çalışmalara imza atıyor. Pastalarını evinde, atölyeye dönüştürdüğü bir odada tasarlayan Tekin, “İnsan isteyince fırsat yaratıyor, yeter ki bir işi yapmayı kafaya koyalım ve zaman yaratalım” diyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan ve asıl mesleği peyzaj mimarlığı olan Betül Tekin, mesleğini bir süre yaptıktan sonra tutkunu olduğu butik pastacılığa yöneldi. Yaklaşık 11 yıldır birbirinden farklı tasarımlarla pasta şefliğini sürdüren Tekin, en son Almanya’da dört yılda bir düzenlenen ve dünyanın prestijli yarışmaları arasında kabul edilen IKA Aşçılık Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönmenin gururunu yaşıyor. Tekin, kendisine altın madalya kazandıran tutkusunu ve çalışmalarını Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Kat kat emeğe altın madalya

PEYZAJ MİMARLIĞINDAN PASTA ŞEFLİĞİNE

“Pastacılığa uzun yıllardan beri ilgi ve merakım vardı, asıl mesleğim peyzaj mimarlığı. Üniversitede okuduğum dönemlerde bölümüm gereği tasarım ve renk bilgisi gibi dersler almıştım, yıllar sonra peyzaj mimarlığının haricinde, bu bilgileri pastacılık alanında kullanabileceğim aklımın ucundan geçmedi. Kendimi bildim bileli bir yatkınlığım var pastacılığa. 11 yıldır bu işle uğraşıyorum ama altı senedir bu işi profesyonel olarak yapmaktayım. Hayata geçirdiğim pastaları evimde, atölyeye dönüştürdüğüm bir odada yapıyorum. Üç çocuk annesiyim, ilk zamanlar çocuklarım da küçük olduğu için pasta yapımına zaman ayırmakta güçlük çekiyordum. İnsan isteyince fırsat yaratıyor yeter ki bir işi yapmayı kafaya koyalım ve zaman yaratalım. Şu an evimde kendime oluşturduğum atölyemde pastalar tasarlıyorum, bunun dışında da butik pastacılık üzerine eğitimler veriyor, workshoplar düzenliyorum.

Haberin Devamı

Kat kat emeğe altın madalya

41 ESER GİTTİ 16 ALTIN MADALYA GELDİ

Almanya-Stuttgart’da dört yılda bir düzenlenen dünyanın en prestijli ve saygın yarışması kabul edilen IKA Aşçılık Olimpiyatları’na geçen ay hazırlamış olduğum pastayı gönderdim. Esasında bu yarışmaya Gastronomi Derneği aracılığıyla katıldık, kendilerine bu anlamda çok teşekkür ederim. Benim eserim de dahil olmak üzere Almanya’ya Türkiye’den 41 eser gönderildi. Dünyanın her yerinden gelen 500 yarışmacının eserlerini sergilediği yarışmadan, ülkemiz 16 altın madalya ile döndü. Bunlardan birisi de iki katlı bir fare evini gözetleyen kedi konseptli çalışma olan kendi eserimdi.

Haberin Devamı

Kat kat emeğe altın madalya

Pasta şefi Betül Tekin’in Almanya’da düzenlenen yarışmaya gönderdiği butik pasta, altın madalyaya layık görüldü.


YARIŞMALAR ÜLKEMİZDE DE YAPILABİLİR

Butik pastacılığı kadın-erkek herkes yapabilir fakat özellikle bir şeylerle meşgul olmak isteyen genç kızlarımızın, ev hanımı olan kadınlarımızın pastacılığa yönelik eğitimler alması taraftarıyım. Kadınların sabrına ve gücüne oldukça inanıyorum. En azından hem kendilerine bir meşgale hem de ekonomik gelir sağlamış olurlar. Zaman kaybetmek istemeyen herkesin eğitim alarak bu işe başlamasını tavsiye ederim. Her şeyden evvel, her işte olduğu gibi yaptıkları işi sevmeleri, gönül vermeleri ve fedakârlıkta bulunmaları gerekiyor. Öte yandan mutlaka yarışmalara katılmalılar. Aslında ülkemizde, bu anlamda daha fazla yarışmaların olması gerekiyor. Hatta uluslararası yarışmalar ülkemizde gerçekleştirilse ne güzel olur hem de turizme katkısı olur.”

Haberin Devamı

Kat kat emeğe altın madalya

Kat kat emeğe altın madalya

Kat kat emeğe altın madalya

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!