Kaş'ta öldürülen Fulya Özdemir, Ankara'da toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kaşta öldürülen Fulya Özdemir, Ankarada toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 16:32

Kaş'ta öldürülen Fulya Özdemir, Ankara'da toprağa verildi

Haberin Devamı

Muhammet BAYRAM / ANKARA, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde öldürülen 29 yaşındaki Fulya Özdemir Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'nda ailesi ve sevenlerinin gözyaşları eşliğinde doğum gününde toprağa verildi.

İsviçre'de ailesiyle yaşayan ve 1 yıl önce Antalya'nın Kaş ilçesine yerleşen Fulya Özdemir'den haber alamayan babası Eyvaz Özdemir, İsviçre'den Kaş'a gelerek polise kayıp başvurusunda bulundu. Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri birlikte başlattığı arama çalışmalarını Fulya Özdemir'in arkadaşı olan 32 yaşındaki Atilla M.'nin oturduğu lojmanın çevresine yoğunlaştırdı. Genç kadının cansız bedeni, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış, battaniyeye sarılarak üzeri taşlarla kapatılmış halde bulundu. Ailesi tarafından Adli Tıp Kurumundan alınan cenaze, toprağa verilmek üzere genç kadının doğduğu şehir olan Ankara'ya getirildi.

Karşıyaka Camii'nde kılınan cenaze namazına Fulya Özdemir'in annesi, babası ve çok sayıda yakını katıldı. Gözyaşları ile kılınan cenaze namazının ardından genç kadının cansız bedeni toprağa verilmek üzere cenaze arabasına konuldu. En son 15 Ekim tarihinde kızıyla irtibat kurduğunu ifade eden baba Eyvaz Özdemir, "Ağustosta ziyaretine gitmiştim. Orda atölye kurmuştu. Cam işleri ile uğraşıyordu. Gayet güzeldi. Her şey yolundaydı. İsviçre'den arabasıyla beraber eşyalarını götürmüştü. İyi huzurlu olduğunu gördüm" dedi. Ve daha sonra tekrar kendisinin İsviçre'ye döndüğünü ifade etti.

Eylül ayında bir kez daha Türkiye'ye geldiğini belirten baba Eyvaz Özdemir, kızıyla birlikte uzunca vakit geçirdiklerini, otellere gittiklerini ve kızının çevresindeki insanlarla tanıştığını söyledi. Baba Eyvaz Özdemir, "Hatta beni kendi katledildiği yere götürdü. Kızım ben bile korkuyorum buralara neden geliyorsun dediğimde ise 'Yok buradaki insanlar otelin çalışanları, onlardan bana zarar gelmez. Onlar bana yardımcı oluyorlar. Bir tehlike yok' dedi. Atilla Matka'yı galiba Ağustosta gördüm gittiğimde. Aşağıda bahçenin ön kısmında bir şeylerle uğraşıyordu. Sorduğum da ise Atilla Matka'nın kendisinin ufak tefek elektrik işlerini yaptığını ve dostane bir ilişkilerinin olduğunu söyledi" dedi. Kızının bu sözleri üzerine Eyvaz Özdemir, "Gözüm tutmadı biraz mesafe koysan iyi olur" diyerek kızının Atilla Matka'dan uzaklaşmasını istediğini belirtti.

Atilla Matka'nın sabıkalı olduğu konusunda ise kızının 'Her insan hata yapabilir. Her insana şans verilmesi lazım dolayısıyla o da artık pişmanlık duymuş ben çok tehlikeli görmüyorum' dediğini ifade etti.

Eyvaz Özdemir, Ağustos ayında İsviçre'ye dönmeden önce kızının yanına geldiğini ve 30 bin liralık borcunun olduğunu söylediğini ifade etti. Acılı baba "Kızım bu borç nasıl oluştu" soruma kızım Fulya Özdemir'in "Zurih'te sıkıntı içindeydim, birinden borç aldım. Onu kapatmak istiyorum" diyerek cevap verdiğini söyledi.

Anne Nazan Özdemir ise, kızının çok saf bir insan olduğunu yurt dışında yaşadığı için güven duygusuyla her insana samimiyet gösterdiğini ifade etti. Kızının çok sevecen ve hayvan sever olduğunu belirten anne Özdemir "Sokaktaki bütün kedilere bakardı. Yaralı hayvanları hastaneye götürüp para harcardı. En son bir operasyon geçirmiştim onun için gelmişti. Gerektikçe konuşuyor haberleşiyorduk" dedi.

'15 EKİM HESAPLAŞMA GÜNÜ' YAZAN NOT BULDUM

Fulya Özdemir'in cansız bedeni bulunduktan sonra kızının eşyaları arasında bir not bulduğunu söyleyen Eyvaz Özdemir, "8 Ekim’de yazılmış bir kağıtta, 15 Ekim için yani cinayetin işlendiği gün için, 'Bugün Atilla, Önder ve patronla hesaplaşma günü' diye bir not düşmüş. Nitekim hadise 15 Ekim'de oldu" dedi.

Bunun üzerine katil zanlısının arama çalışmaları sürdüğü sırada savcıya giden acılı baba, "Bakın 3 isim geçiyor neden bunlara gidilmiyor" dediğini ifade etti. Savcı'nın ise "Zaten Önder yurt dışına çıkmış. Çok iyi delil olmadan üzerine gidemeyiz" dediğini ifade etti.

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

Fulya Özdemir'i öldürdüğü iddia edilen 32 yaşındaki Atilla Matka, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonrası yakalanarak gözaltına alındı. Bugün mahkemeye çıkarılan Atilla M. yapılan sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!