Kasis kâbusu

Güncelleme Tarihi:

Kasis kâbusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2022 14:09

Yenimahalle Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı üzerine yapılan kasis (hız kesici) hem sürücülerin hem de mahalle sakinlerinin kâbusu oldu.

Haberin Devamı

Alçak olması ve özellikle yağışlı-sisli havalarda görülmesi zor olan kasis sebebiyle iki yılda 150'den fazla kaza meydana geldi. Kasisi son anda fark eden sürücüler ani frenle birlikte kaza yapıyor. Kazalarda şans eseri can kaybı olmazken birçok kişi yaralandı. Yüzlerce araçta da maddi hasar meydana geldi. Durumdan şikâyetçi olan çevre sakinleri ise yetkililerden bir an önce çözüm istedi. Vatandaşlar, kasisin kaldırılması ve ışıklandırma yapılması talebinde bulundu.

Kasis kâbusu

KALDIRILMASI LAZIM

Çevre sakinlerinden Hayrettin Çobanyılmaz şunları söyledi: “Okul yapıldıktan sonra yolun üzerine bir tümsek yapıldı. Sürücüler tümseği fark ettiği anda frene basıp kaza yapıyorlar. Tümseğin kaldırılması için defalarca başvurularımız oldu ama kimse önemsemedi. Bu okulun girişinin arka tarafta olması lazım ama girişi bulvarda. Okul girişinin arka tarafa taşınması, tümseğin kaldırılması ve hız sınırını gösteren kamera sistemi konulması lazım. Defalarca uyarılarımıza rağmen, okul müdürüyle konuşmamıza rağmen herhangi bir adım atmadı. Bu kazalardan artık yıldım. Kazaların önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Kasis kâbusu

HER AN KAZA HİSSİ

Mehmet Erdoğan, “Kazaların geneli yağmur olduğu zaman oluyor. Bu olaydan muzdaribiz. Bizim tek isteğimiz ya okulun kapısı arka tarafa açılsın ya da buraya bir ışık konsun. Işığın hattı çekildi ama daha konulmadı. Sorumluların bu işe bir el atması lazım başka türlü bir çözümü yok” derken Mehmet Günaslan ise “Kazaları önlemenin çaresi de bu tümseklerin kaldırılmasıdır. Her an kaza olacak hissiyle yaşamaktayız” diye konuştu. 

Kasis kâbusu

BAKMADAN GEÇME!