Kardeş ülkelerle dil köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Kardeş ülkelerle dil köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 17:09

Türk dünyası ülkelerden gelen bir grup öğrenci, Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’ndeki Türkçe kursunu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Haberin Devamı

TÜRK dünyası ülkelerinden gelerek Türkçe öğrenen öğrenciler sertifikalarını aldı. 2011 yılında düzenlenen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda dereceye giren ve Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Başkurtistan’dan Ankara’ya gelen öğrenciler TÜRKSOY Genel Sekreterliği’nin koordinasyonunda, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ile Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi arasında imzalanan protokol ile Türkçe kursuna gitti.

Törende Türkçe şarkı

Mühendis ve Mimar adayı öğrenciler, üç aylık Türkçe eğitim kursunu başarıyla tamamladı, sertifika töreninde ise Türkçe şarkılar seslendirdi. Öğrenciler sertifikalarını Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Ankara Miletvekili Tülay Selamoğlu, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Sefa Yüce, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı Yahya Akengin ve Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kuşhanoğlu’ndan aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!