Kardeş kapışması

Güncelleme Tarihi:

Kardeş kapışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2018 11:38

Ankaragücü, Süper Ligin 8. haftasında, yeni sezonda henüz galibiyet alamayan Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Lig’in 8. haftasında bugün, Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bursa BŞB Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi, Özgür Yankaya yönetecek. Kardeş takımlar olarak bilinen Ankaragücü ile Bursaspor, 6 yıl aradan sonra, Süper Ligde yeniden puan mücadelesi verecek. İki takım arasında sezon başında Bursa’da oynanan hazırlık maçını, Ankaragücü 2-0 kazanmıştı.
Başkent ekibinin Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen hafta Antalyaspor karşısında kendi sahalarında şanssız bir yenilgi aldıklarını belirtip, “Bu kaybı, deplasman galibiyeti ile telafi etmeyi istiyoruz. Bursaspor ligin güçlü takımlarından. Özellikle kendi evinde, taraftarının da desteği ile çok daha farklı oluyorlar. Bunun bilincinde olacağız. Ligde kolay maç yok. Her maçın da kendine göre zorluğu var. Biz hesaplarımızı puan üzerine yaptık” dedi.
İSTATİSTİKLERDE BURSA ÖNDE

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Lig’de oynadığı son 8 maçta Bursaspor’a üstünlük sağlayamadı. 4 maç berabere biterken, 4 maçı yeşil-beyazlılar kazandı. Bursaspor, A.Gücü ile Süper Lig’de oynadığı son 7 maçın 5’inde kalesini gole kapatırken, filelerinde sadece iki gol gördü.Bursaspor, Süper Lig’de evinde A.Gücü’ne 7 maçtır kaybetmiyor. Bu maçlarda, 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Ankaragücü’nün Süper Lig’de oynadığı son üç maç 1-0’lık skorlarla sona erdi. Bu sezon Süper Lig’de galibiyetle tanışamayan iki takımdan biri olan Bursaspor (BŞB Erzurumspor ile birlikte), aynı zamanda iç sahada rakip kaleye en az isabetli şut çeken ekip konumunda. Ankaragücü’nün ligde attığı son 4 golün üçü, karşılaşmaların 90. dakikaları ve sonrasında geldi.Süper Lig’in ilk 7 haftasında rakip fileleri en az havalandıran takım Bursaspor (4). Timsahlar’ın attığı 4 golün ikisi, yeni transfer Sakho’dan geldi. Bu sezon Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı 8 golün yüzde 50’sinde Mokhtar’ın katkısı var (1 gol ve 3 asist) Süper Lig’in ilk 7 haftasında en fazla kurtarış yapan kaleci Johannes Hopf oldu (31).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!