Kararı veriyoruz bilgi alamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kararı veriyoruz bilgi alamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 15:45

Başkent’teki güncel konular hakkında Büyükşehir Meclisi’ne çok sayıda sözlü ve yazılı soru önergesi verdiklerini ancak yeterli yanıt alamadıklarını ve geç cevap verildiğini savunan CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, bu durumu eleştirdi. Yılmazkaya, “Kararı biz alıyoruz, ama bilgi alamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, yazılı ve sözlü soru önergelerine yeterli yanıtın verilmediğini savunarak eleştiride bulundu. Önergelere geç yanıt aldıklarına da değinen Yılmazkaya, örnek olarak 9 Kasım 2015 tarihinde Büyükşehir’e bağlı ANFA şirketinin hafriyat sistemini ve elde ettiği geliri sorduğu önergeyi gösterdi. ANFA’nın hafriyat sistemi ile elde ettiği gelir miktarına yönelik soru önergesine iki ay sonra “Ticari sır” yanıtını aldığını belirten Yılmazkaya, “Sorduklarımız başka aldığımız yanıtlar başka. Kararı biz alıyoruz ama bilgi alamıyoruz” dedi. Yılmazkaya şöyle konuştu:

BİZ GETİRİNCE CİDDİYE ALINMIYOR

“Yazılı veya sözlü defalarca Başkent halkını ilgilendiren konuları meclis kürsüsünden de sorduk yazılı da verdik. Bunların cevabını alamıyoruz. Soru önergesi versek ne değişecek ki? Veriyoruz 2 ay sonra yanıtı geliyor. Belediyeyi AKP yönetiyor, saygı duyuyoruz. Ankara’nın sorunları ortak sorunlarımız. Vatandaşın sıkıntısı varsa gelin beraber çözelim diyoruz CHP getirince ciddiye almıyorlar. En son ikinci el otogalerilerinin şehir dışına çıkmasıyla ilgili çalışma da gördük. Bize altyapı tamam denildi biz de destek verdik. Böyle olmadığını gördük ikinci ayda erteleyelim önerisinde bulunduk kabul edilmedi. Bu ay dediğimiz noktaya gelindi.”

Haberin Devamı

KARARI ALIYORUZ BİLGİ ALAMIYORUZ

Bakın bir örnek vereyim; 9 Kasım 2015’te soru önergesi verdim. Birinci soru; ‘Belediye şirketimiz olan ANFA’ya devredilen hafriyat konusundaki sistem nasıl işlemektedir?’ ikinci soru da ‘ANFA’nın yıllık hafriyattan tahsil edilen gelir toplamı nedir?’ Bu iki soruya iki ay sonra verilen cevap; ‘Konu edilen ANFA Limited Şirketi ile ilgili bilgiler ticari sır niteliğindedir.’ Büyükşehir Belediyesi’nin gelir getirici birimleri hep şirketler kanalıyla yürütülüyor. Belediyeyi Meclis yönetiyor ama bu işletmelerle ilgili bilgi sahibi olamıyor. Kararı biz alıyoruz, ama bilgi alamıyoruz. Bir tarafta gelir kaybı var, bütçe sürekli açık veriyor. Ödemelerle ilgili alacaklı kesim bekliyor. Diğer tarafta gelir kalemleri var hafriyat Büyükşehir’in en önemli gelir kalemlerinden birisi. Biz bunu öğrenmek istiyoruz. ANFA’ya verilmesine itirazımız yok. Fakat yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgimiz yok. ANFA, Osmanlıspor’a, Osmanlıspor da üçüncü şahsa veriyor. ANFA’nın geliri nedir Osmanlıspor’un geliri nedir bunları öğrenmek istiyoruz.

Haberin Devamı

METRO İÇİN NET BİR AÇIKLAMA YAPILMALI

BATIKENT Metrosu’nun Keçiören Metrosu’na entegre çalışmaları kapsamında 15 Nisan - 15 Haziran arasında Akköprü’ye kadar gidecek olmasını da değerlendiren CHP’li Doğan Yılmazkaya, “Metro için net bir açıklama yapılmalı” diyerek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın çıkıp kamuoyuna detaylı bir bilgi vermesi lazım. Neden iki ay olduğunu buradaki insanları nasıl taşıyacaklarını anlatması lazım. İnsanlar makul olan bir şeye tabii ki hayır demezler ama durumu da bilmeliler. Biz de basından yarım yamalak öğrendik. Meclise de bilgi verilmesi lazım. Ankara’nın en önemli sorunu ulaşım. Raylı sistemle Ankara’nın her tarafını ağ gibi örmedikçe bu sorunu çözemezsiniz.”

BAKMADAN GEÇME!