Karanlık yüz aydınlanacak

Güncelleme Tarihi:

Karanlık yüz aydınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 01:00

Hürriyet Ankara’nın ‘Vitrinin arka yüzü karanlık’ haberiyle gündeme getirdiği Kuzey Ankara Kontuları’nın arka bölümündeki karanlık kalan kısımları Büyükşehir Belediyesi aydınlatacak.

Haberin Devamı

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanındaki yapıların dış cephelerinde uygulanacak aydınlatma projesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Meclis 2’nci Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığındaki oturumda, projenin konumu itibarıyla protokol yolu güzergahında bulunması nedeniyle başkent Ankara’nın ve Türkiye’nin dışa açılan kapısı olma özelliği taşıdığı vurgulandı. Alınan karara göre bölgedeki, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde bulunan hak sahibi konutlarının ve rekreasyon alanı dahilinde bulunan yeşil alan, havuz, sosyal donatılar, küçük yapılar ve köprü gibi çevre tanzim elemanlarının dış cephe aydınlatmaları yapılarak bakım, onarım ve işletme giderleri Belediye Kanunu’nun 73. maddesi gereğince Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak.

Haberin Devamı

Karanlık yüz aydınlanacak


AYDINLATILMASI İSTENİYORDU

TOKİ Kuzey Ankara Konutları’nın arka yüzünde ‘aydınlatma’ sorunu olduğunu aktaran Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün, Burada Okur Yazar köşesine gönderdiği iletisinde çözüm talebinde bulunmuştu.

GAZİ İTFAİYECİLERE İKRAMİYE

Öte yandan mecliste alınan diğer kararlar şöyle:
* Çankaya Oran Mahallesi’nde yeşil alan içerisinde bulunan 920 metrekarelik işyerinin 10 yıl süreyle kiraya verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı AK Parti’nin ‘evet’, CHP ve MHP’NİN ‘ret’ oyu vermesinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.
* 15 Temmuz hani darbe girişiminde Emniyet Müdürlüğü yakınında silahlı saldırıyla bacaklarından yaralanarak gazi olan Büyükşehir İtfaiye personellerinden Mehmet Sozak ile Kazım Akbaş’a, 3’er maaş ikramiye verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na havale edildi.
* 1071 Malazgirt Bulvarı’nın devamında OHAL kapsamında yıkılan gecekondunun bulunduğu cadde ile ilgili de Yukarı Öveçler ve Aşağı Öveçler sınırında bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı’nın, 1232. Cadde ile birleştirilerek 1071 Malazgirt Bulvarı’na ilave edilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı İsimlendirme Komisyonu’na gönderildi.

BAKMADAN GEÇME!