Karanlığa sesli ışık

Güncelleme Tarihi:

Karanlığa sesli ışık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 14:59

Emekli olduktan sonra Milli Kütüphane Başkanlığı’ndaki ‘Konuşan Kitaplık’ta, gönüllü olarak kitap seslendiren Ömer Yılmaz, 8 yıldır görme engellilerin karanlık dünyasına ışık tutuyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Ömer Yılmaz, 33 yıllık devlet memurluğunun ardından emekli oldu. Birçok kişi gibi, emekliliğinen ardından bocalama dönemi geçirdiğini anlatan Yılmaz, bir gazetedeki, “Milli Kütüphane Başkanlığı bünyesinde gönüllü okuyucu aranıyor” haberinin hayatını değiştirdiğini söyledi. Bunun üzerine kütüphaneye gittiğini ve yaptığı demoların beğenilmesi sonucu, gönüllü okuyuculuğa başladığını kaydeden Yılmaz, 2008’den bu yana gönüllü okuyucuların yanı sıra, ses ve tiyatro sanatçılarının görme engelliler için kitap seslendirdiği Konuşan Kitaplık'ta, görme engellilerin karanlık dünyasına ışık tutuyor. Bu işe başlamadan önce hemen hemen hiç kitap okumadığını ifade eden Yılmaz, gönüllü okuyuculuğun kendisine de yeni bir dünya açtığını dile getirdi. Gönüllü okuyucular arasında 275 ile en fazla kitap okuma oranının kendisine ait olduğunu belirten Yılmaz, haftanın iki günü kütüphaneye gittiğini aktardı.

Haberin Devamı

EVDEN DE ÇALIŞIYOR

Evinde de kütüphanedeki gibi seslendirme sistemi kurduğunu kaydeden Yılmaz, "Buraya gelmediğim günler, evimde seslendirmeye devam ediyorum. Bu işe başladıktan sonra kendimi daha mutlu hissediyorum. Çünkü hem kendim için hem de başkaları için faydalı bir şeyler yapmak mutluluk veriyor" diye konuştu.

KAHVEDE ZAMAN ÖLDÜRMEYİN

Engellilerin talep ettiği kitapları seslendirdiklerini ifade eden Yılmaz, daha sonra bu seslendirmelerin görme engelliler için oluşturulan web sayfası üzerinden dinlenebildiğini söyledi. Şu anda ‘Balkan Şahini’ isimli romanı seslendiren Yılmaz, “İnsanlar, kahvede zaman öldüreceklerine hem kendileri hem de başkalarına yardımcı olmak adına gönüllü okuyucu olabilir. Herkese tavsiye ediyorum"

BAKMADAN GEÇME!