Karamsar tablo bizi korkutmuyor

Güncelleme Tarihi:

Karamsar tablo bizi korkutmuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 23:47

Mevcut başkan Murat Cavcav’ın kendisine verdiği bilgide kulübün borcunun 90 milyon TL olduğunu ifade eden Akdaş, “Kulübü devraldıktan sonra inceleyip, gerçeği göreceğiz. İnşallah sayın Cavcav’ın söylediği rakam doğrudur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin eski başkan vekillerinden Mehmet Niyazi Akdaş, 3-10 Haziran 2021 tarihinde yapılacak Gençlerbirliği Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Akdaş, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı fabrikada düzenlediği basın toplantısında, başkanlık görevine talip olduğunu dile getirdi.
Gençlerbirliği’nin 1923 yılında kurulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’ ile yaşıt olduğunu vurgulayan Akdaş, şunları söyledi:
“Gençlerbirliği, geçmişi başarılarla dolu, Türk futboluna birçok oyuncu kazandırmış ve altyapıya çok önem veren bir kulüptür. Taraftarımız sayıca az olsa bile hepsi birbirinden değerli, kültürlü insanlardır. Ülkemizde futbol seyircisinin ikinci kulübü genelde Gençlerbirliği’dir. Bundan sonra da olacaktır. Sayın İlhan Cavcav’ın bu algıyı oluşturmadaki payı çok büyüktür. Kendisi bu kulübü sağlam temeller oturtmak için çok çalışmış ve muvaffak da olmuştur. Bugün kulübümüz modern, imrenilecek bir spor kompleksine sahiptir. 35 yıllık ağabeyim İlhan Cavcav’a ve diğer emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”

SÜPER LİG’DE YER ALMAMAK HEPİMİZİN AYIBI

Ankara’nın iki takımı da ne yazık ki bu sezon Süper Lig’den düştü. Genelde kasaba ve semt takımlarının oynadığı Süper Lig’de, 6 milyon nüfusa sahip Ankara’nın temsil edilmiyor olmasının ayıbı da hepimize ait. Gençlerbirliği’nin içinde bulunduğu durum da çok üzücü. Kulübü bu durumdan çıkarıp eski günlere döndürmek hepimizin görevi. Hepimiz birlik olup el ele vermeli ve ellerimizi taşın altına koymalıyız.”

HİÇBİR ZAMAN HİÇ BİR GÖREVE TALİP OLMADIM

“Taraftarların ve camianın ısrarı üzerine aday olmaya karar verdim. Camia olarak ‘Eski, yeni yönetim’ demeden kenetlenirsek birlikte başarıya ulaşır yarınlara umutla bakabiliriz. Eğer genel kurulumuzun saygın delegeleri beni ve ekibimizi bu göreve layık görürlerse, 40 yıllık yönetim deneyimim, yönetici arkadaşlarımın gayret ve katkıları, taraftarımız, teknik ekibimiz ve sporcu kardeşlerimizle zoru başaracağımıza inanıyorum. Ben birçok kurumda görev aldım ama hiç bir zaman göreve talip olmadım göreve getirildim. Hepsinde de başarılı oldum ve misyonumu tamamlayınca koltuktan kalkmasını bildim. İnsanların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bu önemli görevde eğer bana verilirse kavgasız, dostça, birbirimize kenetlenerek kulübü yarınlara hazırlayacak ve yarınlar geldiğinde de yerimizi teslim edeceğimiz arkadaşımıza pırıl pırıl bir kulüp teslim edeceğim.”

KISA, ORTA VE UZUN VADEDEKİ PLANLARIM HAZIR

“Prensip olarak kısa, orta ve uzun vade planlarımı belirlerim. Kulüple ilgili eksik gördüğüm noktalar var. Kulübümüz kurumsal değil. Kurumsallaşma işini halledeceğiz. Örnek veriyorum, divan kurulumuz var mı yok mu belli değil. Kulüp divanları, kulübün doğru yolda gitmesini sağlayan kurumlardır. Eleştiren, doğruya yönlendiren tecrübeli insanlardan oluşur. Denetleme kurulunun ismi var cismi yok. Onu da çalıştırmamız lazım. Denetlenmeyen insanlar hata yapmaya mahkumdur. Şirketleşme işini incelemek istiyorum. Şirketleşmenin kulübe zararı yararı nedir, onu tespit edeceğiz. Ona göre karar vereceğiz. Şeffaf bir yapıya sahip değil Gençlerbirliği kulübü. Kimi kaça aldınız, menajere ne verdiniz? Taraftar ve medya merak ediyor. Şeffaf ve açık olmak da büyük bir fayda var.”

KULÜBÜMÜZE ÜYE YAPTIĞIM TEK İSİM OĞLUM

“Kulübün borcunu bir kaynaktan 129 milyon lira olarak öğrendim. Sayın Murat Cavcav’ın bana son verdiği rakam 90 milyon lira. Kulübü devraldıktan sonra inceleyip gerçeği göreceğiz. İnşallah sayın Cavcav’ın söylediği rakam doğrudur. Ben pek zannetmiyorum öyle olduğunu. Kavga adamı değilim. Kararlarımı, yönetim kurulunun çoğunluğunun fikrine göre vereceğim. Bugüne kadar her aldığım görevi başarıyla yerine getirdim. Karamsar tablo tabii ki korkutuyor ama çok da fazla korksak aday olmazdık. En yakın zamanda Gençlerbirliği’ni layığı olduğu Süper Lig’e çıkarmaya çalışacağız. Seneye çıkarız diye söz vermiyorum ama o doğrultuda mücadele edeceğiz. Kulübün üye yapısıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim. Benim kulübe üye yaptığım bir kişi var o da oğlum. Yönetimde yer almayacak. Yedek listeye bile yazmayacağım. Hiçbir zaman babadan oğula geçen saltanatın taraftarı değilim. Benden sonra gelecek arkadaşım büyük bir ihtimalle Arif olur. O yanına isterse alır veya almaz. Taraftar başımızın tacı. Bu süreci taraftarlarımızla birlikte yürüteceğiz.”

Karamsar tablo bizi korkutmuyor


BİR DÖNEM KAPANIYOR

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, yapılacak kongrede aday olmayacağını açıkladı.
Cavcav, yaptığı yazılı açıklamada, “Yönetim kurulumuz, 3-10 Haziran tarihlerinde kongre kararı aldı. Genel kurulumuzda yapılacak seçimde başkanlığa aday olmayacağımı belirtmek isterim. Adaylar ve seçilecek başkan ile yönetim kuruluna başarı dilerim” ifadelerini kullandı.
Murat Cavcav, 37 yıl Gençlerbirliği Kulübünün başkanlığını yapan babası İlhan Cavcav’ın vefatının ardından, 2017’den bu yana kırmızı-siyahlı kulüpte başkanlık görevini yürütüyordu.
Süper Lig’de 2020-2021 sezonunu 38 puanla 20. sırada tamamlayan Gençlerbirliği, küme düşmüştü. Kırmızı-siyahlılar, İlhan Cavcav isminin verildiği 2017-2018 sezonunda da bir alt lige inmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!