Kanyon buluşması

Güncelleme Tarihi:

Kanyon buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2021 22:05

Mamak’ta bulunan, flora ve faunasıyla birçok canlı türüne de ev sahipliği yapan Kıbrıs Kanyonu, doğa fotoğrafçılarını bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin sosyal medya hesabı üzerinden #Mamakfotoğrafyarışması hashtagi ile başlattığı etkinlikte bir araya gelen katılımcılar, Kıbrıs Kanyonu ve deresinin serin sularında kilometrelerce yürüdü. Doğa tutkunları, derin sulardaki geçişlerde hem adrenalin yaşadı hem de kanyonun görüntüsünü fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Kıbrıs Kanyonu’nda macera ve doğa severlerle birlikte etkinliklere devam edeceklerini ifade eden Başkan Murat Köse, “Kıbrıs Kanyonu 3. derece doğal sit alanı ve 1. derece arkeolojik sit alanı olduğu için ilçemiz adına önemli kazanım. Bizler de bu kazanımı düzenlendiğimiz çeşitli organizasyonlarla hem başkentimize hem de ülkemize tanıtıyoruz. Tarihin ve doğanın buluştuğu, oksijen deposu olan ve sonbaharın güzelliğini yaşamak isteyen tüm doğa severleri Kıbrıs Kanyonu’na davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kanyon buluşması


‘BİLİME ORTAK OL’

Haberin Devamı

Öte yandan Mamak Belediyesi tarafından kurulan Mamak Füzyon, ‘Bilime ortak ol!’ sloganı ile ilçedeki genç yetenekleri keşfetmek, ilçenin bilim ekosisteminin canlandırmak hedefi doğrultusunda, 9.-10.-11’inci sınıf lise öğrencileri için Bilim Olimpiyat Takımları başvurusu alacak. Başvurular 5 Kasım Cuma günü son bulacak. Başvuruların esasına dayalı olacak şekilde 20 Kasım Cumartesi günü ise tarama sınavı yapılacak. Başvurular https://mamakfuzyon.com/#basvuru adresinden yapılabilecek. Sınav sonucunda matematik ve fizik branşında oluşturulacak takımlar, mayısta gerçekleşecek olan Ulusal Bilim Olimpiyatları’na hazırlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!