Kantinlere sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Kantinlere sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 09:57

Ankara Valisi Ercan Topaca, okullardaki kantinlerle ilgili bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, kantin çalışanları GBT kayıtları kontrol edilecek. Kurulacak denetim ekibi sağlık, temizlik ve gıda güvenliği açısından kantinleri denetleyecek.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca, Başkent’teki okullarda faaliyet gösteren kantinlerin sağlık, temizlik ve gıda güvenliği açısından sıkı bir şekilde denetlenmesi konusunda talimat vererek genelge yayımladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kaymakamlıklara, Vali Ercan Topaca imzasıyla 18 Eylül’de gönderilen genelgede; kantinlerin işletilmesinde sağlık, temizlik ve gıda güvenliği kurallarına tam olarak uyumun sağlanması için, ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ hükümlerine eksiksiz uyulması gerektiği belirtildi.

KURULACAK EKİPLER DENETLEYECEK

Bu kapsamda, kantinlerde yangın tüpü, ecza dolabı, havalandırma sistemleri ve benzeri kriterlerin bulunup bulunmadığı, kurulan ekipler tarafından kontrol edilecek. Öte yandan kantin çalışanlarının Genel Bilgi Taraması (GBT) kayıtlarının kontrol edileceği; uyuşturucu kullanımı ve ticareti, cinsel istismar gibi yüz kızartıcı suçlardan kayıtlı kişilerin kantinlerde çalışmasına müsaade edilmeyeceği de bildirildi. Denetlemelerin; belediye, ilçe milli eğitim müdürlüğü, tarım ve orman ilçe müdürlüğü ile Polis ve Jandarma birimlerinin temsilcilerinden oluşan ‘Kantin Denetleme Ekipleri’ tarafından düzenli olarak gerçekleştirileceği de genelgede yer aldı. Çalışmalara ilişkin koordinasyonun ilçe kaymakamları tarafından yapılacağı ve sonuçların Valilik makamına sunulacağı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!