Kanser hastaları doktorlarla sahnede

Güncelleme Tarihi:

Kanser hastaları doktorlarla sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2007 12:52

Doktor Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastaları, tedavilerini yürüten doktorları ve hastane personeli ile birlikte sahne aldılar. Hastane başhekiminin de izlediği gösteride, hasta doktor ilişkileri espirili diyaloglarla işlendi.

Hastanenin Ahmet Andiçen Birimi Kalite Yönetimi Ofisi’nin hazırladığı oyunda, yedi kanser hastası, dört doktor, altı hemşire, dört temizlik, iki mutfak, bir danışma görevlisi bir de veznedar rol aldı. Hastanenin küçük konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, dekorlar da tamamen hastanenin malzemeleri oldu. Dekor olarak sedyeler, hasta paravanları kullanılırken, kostüm olarak ise doğal doktor önlükleri ve hasta kıyafetleri giyildi.

HASTANELERE TURNE

Hastaların doktorlarla birlikte hazırladığı skeçlerde, doktorların ve hastaların başından geçen komik anılar da yer aldı. Hastalar ve personel programın sonunda "Popstar" yarışmasını "Her Telden Star" adıyla kendi yorumlarıyla sundular. Sahnede keman çalındı, halay çekildi, çiftetelli oynandı. Hastane Başhekimi uzman doktor Cebrail Şimşek, oyunculara ve oyuncuları 1.5 saat boyunca keyifle izleyen kanser hastalarına çiçek dağıttı. Tiyatro oyununun, Şimşek’in önerisiyle diğer hastanelere turne yapılması düşünülüyor.

Karşılık beklemeden yapacaklarımız var

ÖZÜRLÜLER Eğitim Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, "Ülkenin yetiştirdiği insanlar olarak ülkemize karşılık beklemeden yapacağımız işler olmalı" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kimsesizler ve Güçsüzlere Yardım Vakfı tarafından Farabi Sokak’ta yaptırılan, Refia-Süha Alemdaroğlu Yaşlılar Köşkü’nün açılışını yaptı.

Kimsesizler ve Güçsüzlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural, Toptan’a yaşlılar evini gezdirdi. ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, burada yaptığı konuşmada, Kimsesizler ve Güçsüzlere Yardım Vakfı’nın imza attığı başarıların temelinde gönüllerindeki sevginin yattığını söyledi.

Vakıf ve derneklerce yapılan özverili çalışmalara dikkati çeken Toptan, "Ülkenin yetiştirdiği insanlar olarak, ülkemize karşılık beklemeden yapacağımız işler olmalı" diye konuştu.

Dural da 22 yıldır hizmetten hizmete koştuklarını, yoktan var etmeye çalıştıklarını belirterek, "Alan el ile veren el arasında gönül köprüsüyüz. Gelin el ele olalım, sevgimizi paylaşalım" dedi.

Açılışa, eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, ATO Başkanı Sinan Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek de katıldı.

Umut ERDEM
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!