Kanada milli günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kanada milli günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 10:05

Kanada Milli Günü, büyükelçi Jamal Khokhar ve eşi Giovana Luchiari’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Canlı müzik ve DJ performanslarıyla renklenen gecenin yıldızları ise çiftin iki yaşındaki ikiz kızları Maya ve Ana oldu.

Haberin Devamı

Kanada Büyükelçilik rezidansında düzenlenen gecede Jamal Khokhar ve Giovana Luchiari, konukları kapıda karşıladı. Geceye Dışişleri eski Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda büyükelçi, yabancı misyon temsilcileri ve davetli katıldı. Büyükelçi Khokhar, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve hayatını kaybeden vatandaşları anarak başladığı konuşmasında Türkiye ve Kanada arasındaki ilişkilerden bahsetti. Khokhar, “İki ülkenin de güçlü olduğu noktalar, çok ırklı ve kültürlü olmasıdır. Kanada, Türkiye ile beraber çalışmaktan dolayı gururludur. Türkiye’nin Ukrayna’yı diplomatik çözümlerle destekleyerek Rusya ile olan savaşı bitirmeye çalışmasını takdir ediyoruz. Ayrıca Türk şirketlerinin son yıllarda yaptığı yatırımlarla iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişerek artacağını umut ediyorum” diye konuştu. Ahmet Yıldız da iki ülke arasındaki ilişkilere değindi.

Haberin Devamı

Kanada milli günü kutlandı

Dallın, Cherly, Jeff Flake

Kanada milli günü kutlandı

Carmen-Joep Wijnands

Kanada milli günü kutlandı

Jill Morris, Nikolaus Meyer-Landrut

DANS PİSTİNDE EĞLENCE

Konuşmaların ardından Büyükelçi Jamal Khokhar, eşi Giovana Luchiari, çocukları Maya ve Ana ile Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, milli gün pastasını kesti. Büyükelçinin ikiz kızları Maya ve Ana, davetlilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Çok sayıda konuk, büyükelçi ve ailesiyle birlikte fotoğraf çektirdi. Gece, DJ performansı ile devam etti. Sahnenin önüne kurulan dans pistini dolduran katılımcılar, geç saatlere kadar dans edip eğlendi.

Kanada milli günü kutlandı

 

Haberin Devamı

Kanada milli günü kutlandı

 

Milli gün pastasını Büyükelçi Jamal Khokhar, eşi Giovana Luchiari, çocukları Maya ve Ana ile Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!