Kahramankazan'da 'Minik Eller Yaşayan Şehirler' projesi

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazanda Minik Eller Yaşayan Şehirler projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 11:03

Kahramankazan'da 'Minik Eller Yaşayan Şehirler' projesi

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- Kahramankazan Belediyesi'nin de desteklediği 4-14 yaş arasındaki çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan 'Minik Eller Yaşayan Şehirler' Projesi, düzenlenen törenle hayata geçirildi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Türkiyemizin geleceği olan yavrularımızın gelişimlerine yarar sağlayacak her türlü projeye katkıda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

5 DALDA EĞİTİM

Kahramankazan Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakam Engin Aksakal, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Proje kapsamında sosyal hizmet binası içinde oluşturulan özel alanlarda 4-14 yaş arasındaki çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Minik Eller Yaşayan Şehirler projesi ile çocuklara, zeka oyunları, okçuluk, robotik tasarım , kütüphane, engelli çocuklar için oyun alanı ve sesli kütüphane alanlarında eğitimler veriliyor. Merkez içerisinde oluşturulan bu alanlarda çocuklar uzmanlar tarafından bilgilendiriliyor.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Projenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan'ın her alanda olduğu gibi eğitim ve sosyal projeler alanında da hızla gelişip, değiştiğini söyledi. 2004 yılında göreve geldiği Kahramankazan'la bugünkü Kahramankazan arasında oldukça büyük farklar olduğunu söyleyen Ertürk, 2004 yılında 184 olan derslik sayımız, bugün 431 oldu. 2004'te 359 olan öğretmen sayımız bugün 765'e yükseldi. 2004'te 13 olan okul sayımız bugün 28'ı çıkmış durumda. Kahramankazan Belediyesi olarak okullarımızın bahçe düzenlemesi, peyzaj işleri ve spor aletlerinin temini konularında sürekli olarak yardımda bulunuyoruz. Öğrencilerimize kırtasiye, kıyafet ve eğitimin her alanında yardımlarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. 12 branşta yaz spor okulları açarak, çocuklarımızın hem fiziksel gelişimine hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağladık. Minik Eller Yaşayan Şehirler Projesi'nin, yavrularımızın gelişimine ve Kahramankazan'daki değişim, dönüşüme önemli katkılar sağlayacağı inancındayım. Türkiye'mizin geleceği olan yavrularımızın gelişimlerine yarar sağlayacak her türlü projeye katkıda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Her zaman yanınızdayız." dedi.

ÇOCUKLARLA OK ATTI

Başkan Ertürk ve beraberindekiler daha sonra çocuklarla beraber merkezi gezerek uygulama alanlarını inceledi. Ertürk, burada çocuklarla birlikte robotik tasarım dersine ve okçuluk eğitimine katıldı. Ertürk ayrıca kütüphanede bir süre çocuklarla kitap okudu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!