Kahramankazan’a 24 kilometrelik içme suyu hattı

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan’a 24 kilometrelik içme suyu hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2019 11:34

Kahramankazan’a 24 kilometrelik içme suyu hattı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - ANKARA Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Kahramankazan’ın Saray ve Dağyaka bölgelerinde bulunan sanayi tesisleri, iş yerleri, yerleşim ve yaşam alanlarında içme suyu iletim hattının yapımına başladı.
Yapımına başlanan ‘Kahramankazan Saray-Dağyaka İçme Suyu İletim Hattı Projesi’ ile bu bölgelerde bulunan sanayi tesisleri, iş yerleri, yerleşim ve yaşam alanları şehir içme suyu hattına bağlanacak. Proje ile Kahramankazan şehir merkezinde bulunan ASKİ İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden yapımına başlanan hat, Aydın Mahallesi, Selpa Sanayi Sitesi, Büyük Saray Yapı Kooperatifi güzergâhları üzerinden Dağyaka’ya ulaşacak. ASKİ ekipleri tarafından yapımına başlanan 24 kilometre uzunluğundaki içme suyu iletim hattı sayesinde, bölge üzerinde bulunan fabrikalar, atölyeler, tesisler, iş yerleri, yerleşim ve yaşam alanları Kurtboğazı Barajı’ndan gelen suyla buluşacak. ASKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların 2019 yılı içerisinde tamamlanarak, hattın faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, projenin kapsadığı güzergâhta sanayi ve yerleşim alanlarının olduğunu belirterek, “Bu kapsamda sürekli gelişen ve büyüyen bu yerleşim ve sanayi alanlarımız, artan nüfus ve gelen talepler de dikkate alındığında adeta can suyuyla buluşmuş olacak. Tüm Kahramankazan’a ve Ankara’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!