Kadınlardan pançolu eylem

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan pançolu eylem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2007 00:00

Aralarında kadına ve çocuklara yönelik cinsel tacizi anlattığı "Yeter Tenimi Acıtmayın" kitabıyla yasaklılar listesine giren yazar Meltem Arıkan’ın da bulunduğu kadınlar, Karum Alışveriş Merkezi’nde "panço" elbiseleriyle eylem yaptı. Kadınlar, isteklerini ve şikayetlerini giydikleri pançoların üzerlerine yazarak ifade ettiler.

İris Eşitlik Gözlem Grubu adı altında bir araya gelen kadınlar, "Bu bahar kadınlar için biraz esintili olacak. Esintiden korunmak için panço giyeceğiz. Pançolarımızın sessiz çoğunluk olması istenen kadınlara renk ve ahenk getireceğini düşünüyoruz" dediler.

Kadınlar pançolarının üzerine, "Cumhurbaşkanı çağdaş kadın olmalı", "Ümmete başkan değil, cumhurbaşkanı istiyoruz", "Kul olmayı reddediyoruz, kadın olarak var olmak istiyoruz", "Ulemanın aklı değil, kadın aklı karar versin", "Kutsal olan bedenimdir", "Fikrini, siyasetini, elini çek üstümden", "Kumaya evet diyen zihniyete hayır" sözlerini yazdılar.

Alışveriş Merkezi’nde pançolarıyla alışveriş yapıp kahvelerini içen kadınlar protestolarıyla ilgili şu açıklamalarını yaptılar:

TEPKİLERİMİZİ DELİKANLI GİBİ VERMEYİZ

"Kadınlar olarak erkeklerden daha bilgili, daha sağduyulu olmaya mecburuz; çünkü bizler ulusu oluşturan çocukların analarıyız. Bizler kadınız, o nedenle de adam gibi konuşmamız mümkün değildir. Bizler kadınız, tepkilerimizi delikanlı gibi vermemiz mümkün değildir. Bizler kadınız, tepkilerimizi ve düşüncelerimizi de kadın olarak veririz."

Sessiz kalmamız mümkün değil

ARIKAN, eylem sonrasında Hürriyet’e "Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili pek çok derneğin, topluluğun, kurumun görüşü alınıyor; ama kadınların görüşü hiç alınmıyor. Biz laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti kadınları olarak, hiçbir şekilde laikliğin tartışılmaya açılacağı söylemlere sessiz kalmamız mümkün değil. Bu tehlike geçene kadar sesimizi şu ya da bu şekilde duyuracağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!