Kadına şiddete ‘düdüklü’ tepki

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete ‘düdüklü’ tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2022 16:39

Mavi Kapı Derneği, dün Kuğulu Park’ta pembe düdüklerle kadına şiddete karşı farkındalık çağrısı yaptı. Alana pembe balon ve düdüklerle gelen dernek üyeleri, müzik dinletisinin ardından pembe balonları gökyüzüne bırakarak “Kadına şiddet, insanlığa ihanettir” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla tamamen erkekler tarafından kurulan Mavi Kapı Derneği, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında dün Kuğulu Park’ta dikkat çeken bir etkinlik gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Ozan Canyurt, “Kadına şiddet ile mücadele varsaymamaktır, duyarsız kalmamaktır, vazgeçmemektir, pes etmemektir” dedi. Dernek adına açıklamalarda bulunan Canyurt, şunları söyledi:

Kadına şiddete ‘düdüklü’ tepki

SES VE NEFES OLMAK İSTEDİK

“Doğumdan itibaren solunum ile başlayan en temel ve de evrensel hak olan yaşam hakkında şiddete uğrayan tüm kadınlarımıza ses ve nefes olmak için geldik. Ne acıdır ki 25 Kasım ülkemizde ve dünyada kadına şiddet ile mücadele günü ilan edilmiş ve bu konuda farkındalık yaratılmak istenmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın, dünyada her şey kadının eseridir’ demiştir. Biz de evlatları olarak; kadına şiddet, insanlığa ihanettir diyoruz.”

Haberin Devamı

Kadına şiddete ‘düdüklü’ tepki


Müzik dinletisinin yapıldığı etkinlik, ‘Hayat Bayram Olsa’ parçasıyla sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!