Kadın hikâyeleri

Güncelleme Tarihi:

Kadın hikâyeleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 22:52

Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) tarafından bu yıl ilk kez ‘Kadın Oyunları Festivali’ düzenlenecek. 4-11 Mart tarihleri arasındaki festivalin takvimi de belli oldu.

Haberin Devamı

Kadınların her alandaki mücadelesine destek verilmesi amaçlanan ‘Kadın Oyunları Festivali’, 4-11 Mart tarihleri arasında AST Bilkent Sahne’de sanatseverler tarafından izlenebilecek. Festivale pandemi kuralları gereği, sınırlı sayıda izleyici alınacak. Boş bırakılacak koltuklara cinayetlere kurban giden kadınların fotoğrafları asılacak. Bu koltuklar da satışa açılacak ve elde edilen gelirin bir bölümü kadın mücadelesine destek veren bir kuruma bağışlanacak. Karikatürist Ramize Erer’in kadın temalı karikatürleri de festival süresi boyunca Bilkent Center’da ziyaretçilere açık olacak.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

AST Genel Koordinatörü Vedat Çuhadar, “Ülkemiz kadınlarının her alanda mücadelesine omuz vermek, farkındalık oluşturmak amacı ile sanatın gücünü kullanmaya karar vererek yola koyulduk. Her gün farklı kadın hikâyelerinin ele alındığı kadın temalı bir festival düzenliyoruz” dedi.

BİLKENT SAHNE’DE

Ankara’nın yanı sıra Bandırma, Ayvalık ve Çanakkale’de de gerçekleştirilecek festivalin AST Bilkent Sahne’deki takvimi ise şöyle:
4 Mart Perşembe: Frida (Küçük Salon yapımı)

Kadın hikâyeleri


9 Mart Salı: Dansöz (Mek’an Sahne yapımı)

Kadın hikâyeleri


10 Mart Çarşamba: Evin Kokusu (Apartman Sahne yapımı)

Kadın hikâyeleri


11 Mart Perşembe: Bernarda (Proje No2 yapımı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!