Kaçıranlar yakalandı Melike’den haber yok

Güncelleme Tarihi:

Kaçıranlar yakalandı Melike’den haber yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2011 00:00

Sincan’da yedi ay önce kaybolan 14 yaşındaki Melike Toyguncu’yu kaçırdıklarını itiraf eden üç kişi yakalandı. Ancak hala Melike’nin akıbeti ile ilgili bilgi yok.

SİNCAN’da 18 Ocak’ta kaybolan 14 yaşındaki Melike Toyguncu’yu kaçırdıklarını itiraf eden üç kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayet suçlamasıyla yargılanacak zanlılar Melike’nin akıbetiyle ilgili bilgi vermiyor. Ailesi yedi aydır kayıp olan Melike için gözyaşı döküyor.

Ahi Evran Mahallesi’nde bir apartman dairesinde oturan Fatma Kırcı, kızının Hukuk Fakültesi okumak isteyen ablasına YGS’ye başvuru için liseden form almak üzere 18 Ocak günü evden çıktığını ve bir daha da geri dönmediğini söyledi.

Sincan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlar ve Cinayet Masası ekiplerince kızını kaçıranların yakalandığını, ancak kızının akibeti konusunda konuşmadıklarını belirten anne Kırcı şunları anlattı:

Form almaya çıkmıştı

“Kızımı üniversite sınavı giriş formu alması için ablasının isteği ile Sincan Lisesi’ne gönderdim. Kızım okula giderek ilgili formu almış, kamera kayıtlarından da bu tespit edildi. Ancak kızım bir daha eve dönmedi. Bir süre önce şüpheli olarak gözaltına alınan ve kızımı kaçırdığını, üç arkadaşının evinde birlikte kaldığını itiraf eten cinayetten hükümlü 27 yaşında Muharrem Aytekin ile birlikte iki arkadaşı tutuklandı. Sorgulamalarında kızımın akibetini bilmediklerini belirtenler cinayetten yargılanacak. Kızımın yaşayıp yaşamadığını bilememek beni kahrediyor. Her gün ağlayıp, kabus görüyorum. Dünyam yıkıldı.”

Kızı Melike’yi kaçıran Muharrem Aytekin’in ifadesinde “Ben kaçırdım” dediğini ve üç ay süreyle Cevat diye bir arkadaşının evinde kaldıklarını itiraf ettiğini söyleyen anne Fatma Kırcı, zanlıların cinayetten yargılanmak üzere tutuklandığını söyledi.

Yaşayıp yaşamadığı hala belli değil

KIZINI kaçırdıklarını itiraf edenlerin cezaevinde olduğunu, ancak Melike’den bir haber alamadıklarını belirten gözü yaşlı anne Fatma Kırcı, “Buradan Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum. Sizin çocuklarınız yok mu? Bir anne baba çocuğunun akibetini bilemeden bir gece nasıl geçirir siz de bilirsiniz. Kızımın resimlerine bakıp, sürekli olarak ağlamak istemiyorum. Öldürüp bir yere atmış olabileceklerinden endişe ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!