Kaçakçıların korkulu rüyası

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçıların korkulu rüyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2013 00:00

Ankara’da eğitimlerini tamamladıktan sonra Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nde görevlendirilen dedektör köpekler Teo ve Lida, kaçakçıların korkulu rüyası oldu.

Haberin Devamı

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu operasyonlarında görev alan dedektör köpekler “Teo” ve “Lida” kaçakçılara göz açtırmıyor.
Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nün kadrolu köpekleri Alman kurdu Teo ile Belçika kurdu Lida, uyuşturucunun geçiş ve dağıtım noktası konumundaki bölgede uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası oluyor. Ankara’daki Köpek Eğitim Merkezi’nde bir buçuk yıl önce eğitimlerini tamamlayarak Iğdır’a gönderilen köpekler, uyuşturucu kaçakçılarına büyük darbe vuruyor.
Köpek idarecilerinden Çağlar Aydemir, dişi köpek Lida’nın erkek köpek Teo’ya göre daha itaatkar ve daha çabuk uyum sağladığını söyledi. Operasyonlarda Lida’nın ön planda yer aldığını ifade eden Aydemir, şunları söyledi:

Haberin Devamı

37 KİLO UYUŞTURUCU YAKALADI

“Performans bakımından Lida daha başarılı ve daha uyanık hareket ediyor. Araç aramasında en ince detayına kadar inip arama yapabiliyor. Geçen yıl ciddi anlamda uyuşturucu maddesi ele geçirildi bu 37 kilo uyuşturucu maddesi bu ciddi bir rakamdı. Bunu da iki köpeğimizin sayesinde yakaladık. Bunun dışında sürekli yakalamalar oluyor. Zaten Iğdır esrar bakımından potansiyeli yüksek bir il bu anlamda köpeklerimiz iyi çalışıyorlar. Şu an iki köpeğimiz kaçakçıların korkulu rüyası oldular. Kaçakçılar da iki köpeğimizin farkına vardılar. Biz aralıksız ekip olarak çalışıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!