Kaç kez sifona basmalıyım?

Güncelleme Tarihi:

Kaç kez sifona basmalıyım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2020 01:51

Sağlık Bakanlığı Ankara Koronavirüs Çağrı Merkezi’ne, koronavirüse karşı kaç kez sifona basmak gerektiğinden, ölen kişiden virüs kapılıp kapılmayacağına kadar farklı türlerde sorulara cevap veriliyor.

Haberin Devamı

Ebe, hemşire, hekim gibi toplamda 230 sağlık personelinin görev yaptığı Ankara Koronavirüs Çağrı Merkezi’nde günde 3 bin, ayda da yaklaşık 100 bin çağrıya cevap veriliyor. Günler süren eğitimin ardından telefon başına oturan sağlık görevlileri, salgın günlerinde 7 gün 24 saat vatandaştan gelen soruları cevaplayıp, onları doğru yönlendirmeye çalışıyor. Merkezde ayrıca sahada görev yapan filyasyon ekipleri de gelen çağrılar doğrultusunda ilgili adreslere yönlendiriliyor. Vatandaşların en çok filyasyon talebi ile ilgili çağrı merkezini aradığını belirten Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Koronavirüs Çağrı Merkezi sorumlusu Dr. Deniz Çakmak, çok ilginç çağrılarla da karşılaştıklarını belirtti. Çakmak, ilginç çağrılardan bazılarını şöyle sıraladı:

Kaç kez sifona basmalıyım


SİRKE KULLANMAK KORUR MU?

“Geçenlerde bir vatandaşımız aradı, filyasyon ekibi talebinde bulundu. Eğer 10 dakika içerisinde gelen olmazsa sokağa çıkıp herkese sarılacağını söyledi. Böyle bir tehditte bulundu. Tabii biz onu sakinleştirdik. Durumu anlattık. Pandemi sürecinden bahsettik. ‘Burnu tuzlu suyla yıkama COVID-19'dan korur mu?’, ‘Sirke kullanmak koronavirüsten korur mu?’, ‘Temaslı listesinden ismimi sildirebilir miyim?’, ‘Karantinadayken hastaneye gitsem ceza alır mıyım?’, ‘Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı?’, ‘Lavaboya gittim sifona kaç kez basmalıyım?’ gibi ilginç sorular da geliyor.” 

Kaç kez sifona basmalıyım


BİZ BURADAYIZ PANİK YAPMAYIN

Çağrı Merkezi çalışanlarından Derya Gündüz de vatandaşların çoğu zaman panikle kendilerini aradığını ifade ederek, “'Biz buradayız, gerekli işlemlerini yapacağız, siz sakin olmaya çalışın, panik yapmayın’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kaç kez sifona basmalıyım

Çağrı Merkezi, vatandaşların koronavirüsle ilgili sorularını 7 gün 24 saat cevaplayarak, onları doğru yönlendirmeye çalışıyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!