K-Pop ateşi

Güncelleme Tarihi:

K-Pop  ateşi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 15:16

Kore Kültür Merkezi’nin düzenlediği ‘K-Pop Cover Dance Festival’in Türkiye finali, Ankara’da yapıldı. 15 finalist grubun performans sergilediği yarışmada birinci seçilen ‘Illusion’ grubu, ekimde Kore’de düzenlenecek dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

Haberin Devamı

‘K-Pop Cover Dance Festival’in Türkiye finali, Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Sadrettin Alpan Konferans Salonu’nda yapıldı. Ankara ve İstanbul’un yanı sıra farklı şehirlerden yarışmaya katılan dans grupları, ekim ayında Kore’de yapılacak dünya finali biletini alabilmek için kıyasıya yarıştı. 70’den fazla grubun ön elemeye katıldığı yarışmada, 15 grup finale kaldı. Yarışmacıların K-Pop şarkıcılarının koreograflarını sergilediği finalde ‘Illision’ grubu Aespa’nın ‘Black Mamba’ performansıyla birinciliğe uzandı. ‘Miso’ grubu Twice’ın ‘More&More’ isimli performansıyla ikinci, ‘FL4C’ grubu ise Itzy’nin ‘Wannabe’ performansıyla üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Kore Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park ile K-Pop Akademi eğitmenleri verdi. Yarışmanın sunuculuğunu ise David Gündüz üstlendi.

Haberin Devamı

K-Pop  ateşi

Miso’ grubu Twice’ın ‘More&More’ isimli performansıyla ikinci oldu.

K-Pop  ateşi

‘FL4C’ grubu Itzy’nin ‘Wannabe’ performansıyla üçüncü oldu.

BİR AYLIK HAZIRLIK

Gecede rakiplerini geride bırakarak birinci olan ‘Illision’ grubu, yarışma sonrası büyük sevinç yaşadı. Kader Nurkırıcıoğlu, Duru Gündüz, Defne Akçay ve Ezgi Ecevit’ten oluşan grup, performansa bir ayda hazırlandıklarını belirtti.

K-Pop  ateşi

Grup, ekim ayında Kore’nin Seul şehrinde düzenlenecek olan finalde Türkiye’yi temsil edecekleri için büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

K-POP ATEŞİ BENİ DE HEYECANLANDIRDI

Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, yarışma sonrası yaptığı değerlendirmede, “70’ten fazla grup ön elemeye katıldı ve 15 grup finale seçildi. Herkesin K-Pop’a olan tutkusunu fark ettik. Bugün K-Pop ateşinizi gördükten sonra ben de çok heyecanlandım. Buradaki herkes dans konusunda çok yetenekli. Dans pratiğinize devam ederken derslerinizi aksatmamalısınız. Kore popuna olan sevginizden dolayı size çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

K-Pop  ateşi

Yarışmada K-Pop eğitmenleri Yoo Mikyung, Yoo Jiyoung ve Lee Junpyo da performans sergiledi.

 

BAKMADAN GEÇME!