Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: "Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz madalyalar almak" 

Güncelleme Tarihi:

Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: Dünya Şampiyonasında hedefimiz madalyalar almak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 11:46

Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: "Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz madalyalar almak" 

Haberin Devamı

ERCAN ATA / ANKARA,(DHA) - DÜNYA Gençler Judo Şampiyonası'nda Erkek ve Kadın Milli Takımları hazırlıklarını tamamlayarak bugün İstanbul'dan Hırvatistan'a gidecek. Zagreb'de 18-22 Ekim tarihlerinde yapılacak şampiyonada; 87 ülkeden 369 erkek ve 265 kadın sporcu tatamide mücadele edecek. Ülkemiz, şampiyonada erkekler ve kadınlarda 5'er sporcu ile temsil edilecek.
Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, "Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz madalyalar almak. Judoda sporcu ve antrenör sayısının artması Uluslararası alanda başarıya yansıyor" dedi.
Uluslararası arenada ümitler ve gençlerde çok başarılı olduklarını ifade eden Başkan Sezer Huysuz, "Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda 2 altın, 2 bronz toplam 4 madalya, EYOF'ta 6 madalya ve Dünya şampiyonasında ise 1 altın ile 2 bronz madalya kazanarak ilk yedi içinde yer aldık. Bu gençlerimizle hep madalyanın etrafında olan bir sporcu potansiyeline sahip olduk. Bu şampiyonadan sonra ise Ümitler ve Gençlerimizden 2020-2024 olimpiyat kadromuzu oluşturacağız" diye konuştu.
Tatamiye çıkacak Erkek Milli Takımımız; 55 Kg Miraç Akkuş, 60 Kg Samet Kumtaş, 66 Kg Cengizhan Dönmez ve Uğurcan Zehir ile 73 Kg Bilal Çiloğlu'ndan oluştu.
Kadınlarda ise 44 Kg Çiçek Akyüz, 48 Kg Melisa Çakmaklı ve Tuğçe Beder, 52 Kg İrem Korkmaz ile +78 Kg Kübranur Esir ülkemizi temsil edecek. 
Şampiyonada Türk judocuların maç programı şöyle:
18 Ekim Çarşamba 
Erkekler: Miraç AKKUŞ (55), Samet Kumtaş (60) - Kadınlar: Çiçek Akyüz (44), Melisa Çakmaklı, Tuğçe Beder (48).
19 Ekim Perşembe 
Erkekler: Cenizhan Dönmez, Uğurcan Zehir (66), Bilal Çiloğlu (73) - Kadınlar: İrem Korkmaz (52)
21 Ekim Cumartesi 
Kadınlar: Kübranur Esir (+78)
22 Ekim Pazar
Karma takımlar müsabakası

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!