Jeotermal için yatırım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Jeotermal için yatırım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 01:11

ATO’da düzenlenen “2. Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuar ve Konferansı”na katılan Melih Gökçek, jeotermal kaynakları daha gelişkin hale getirmek istediklerini belirterek, “Yatırımcı arıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da jeotermal turizmin geliştirilmesi için yatırımcılara çağrıda bulundu. Gökçek, ATO’da düzenlenen “2. Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuar ve Konferansı”na katıldı. Ankara’nın jeotermal kaynaklar konusunda çok şanslı olduğuna dikkat çeken Gökçek, 14 ilçede uluslararası değeri olan jeotermal suların bulunduğunu belirtti. Ankara’ya yoğun bir şekilde yatırımcı aradıklarını ifade eden Gökçek şunları kaydetti:

ALTYAPIYI BİZ GETİRİYORUZ

“Ankara’ya yoğun bir şekilde yatırımcı arıyoruz ve jeotermal kaynaklarını daha gelişkin hale getirmek istiyoruz. Bizde 49 tane tesis var. Bunların hepsi çalışmıyor. Bazıları çok eski. Ama yeni açılan yerlerde son derece güzel neticeler de alınmaya başlandı. Jeotermal tesis kurmak isteyen vatandaşlarımıza alt yapıyı biz getiriyoruz; yolu, kanal, soğuk su gibi. Bunları biz temin ediyoruz ve bunları da ücretsiz olarak yapıyoruz. Yeter ki siz tesis kurun. Şu anda Ankara’da kurulabilecek 20 tane dev tesis için yer var. Bu yaklaşık 30 bin istihdam demek. Ve tersine göçün başlaması demek. Ekonomimize de çok ciddi anlamda katkı demek. Konuşmaların ardından Gökçek, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ankara’daki jeotermal kaynağa sahip ilçe belediye başkanları ile stantları ziyaret ederek bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!