Japonya’dan sanat baharı

Güncelleme Tarihi:

Japonya’dan sanat baharı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2022 13:59

Türk Japon Vakfı’nda ‘Japonya’dan Sonbahar Esintileri: Momiji Gari’ Geleneksel Japon Müziği Konseri ve Japon Desenleri Sergisi düzenlendi.

Haberin Devamı

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı bölümü öğrencileri ile Japon Müziği ve Sanatları Derneği Başkanı Neslihan Noyan’ın yapmış olduğu 45 kumaş baskı ve 5 kimonodan oluşan ‘Japon Desenleri Kumaş Sergisi’nin açılışını Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, TBMM Eski Başkanlarından Köksal Toptan, Türk Japon Vakfı Başkanı Nejat Bora Sayan yaptı.

Japonya’dan sanat baharı

Büyükelçi Suzuki, öğrencilerin yaptığı kumaş baskı eserleri yakından inceledi. Serginin ardından koto sanatçısı Suetomi Atsuko, Japon geleneksel dans sanatçısı Kusayanagi Akemi ve Suetomi Koto Topluluğu, konser verdi. Konser öncesi konuşan Büyükelçi Suzuki, “Japonya’da sonbahar, ‘sanat mevsimi’ olarak da bilinir. Bugün Ankara’ya gelen harika sanatçıların koto ve geleneksel Japon dansı gösterisiyle, bu güzel mevsiminden keyif almanızı diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Japonya’dan sanat baharı

Japonya’dan sanat baharı

Japonya’dan sanat baharı

Sergide Pınar Arslan yürütücülüğünde Beyzanur Taşdelen, Selin Özkan, Leyla Kurul, Melisa Nur Maksutoğlu ve İlayda Kılınç’ın çalışmaları yer aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!