Japon kültürünü tanıtan festival

Güncelleme Tarihi:

Japon kültürünü tanıtan festival
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 14:46

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği, Japonya ve Türkiye arasındaki kültürel etkileşimin geliştirilmesi amacıyla ‘2018 Japonya Festivali’ düzenliyor. Etkinliğin açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Japonya Devlet Bakanı Masaji Matsuyama’nın katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

Türk Japon Vakfı’ndaki açılış törenine Bakan Kurtulmuş ve Japon Bakan Matsuyama’nın yanı sıra Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Türk Japon Vakfı Başkanı Tayyar Sadıklar, çok sayıda davetli ve konuk katıldı. Bakan Kurtulmuş konuşmasında Türkiye ve Japonya’nın geleneksel değerlere sahiplik, aile yapısı, toplumsal ilişkiler bakımından benzerlikleri olduğunu söyledi. Bu yıl, Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 94. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, festivalin bu anlamda da önem taşıdığını söyledi. Kurtulmuş, “Türkiye-Japonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Tahran’daki Japonların tahliyesine yönelik kurtarma operasyonunu anlatan bir film de önümüzdeki dönemde çekilecek” diye konuştu.

‘YOSAKOI’ DANSI

Japonya Devlet Bakanı Masaji Matsuyama ise Japonya Festivali kapsamında sinema, kaligrafi gibi Japon kültürünü tanıtıcı pek çok etkinliğin düzenlenmesinin öngörüldüğünü söyledi. Japon Bakan, bu etkinlikler vasıtasıyla Türk halkının Japon kültürünü tanıması amaçladıklarını aktardı. Konuşmaların ardından Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi ve Türk ney sanatçısı Eyüp Hamiş mini bir konser verdi. Sonrasında Ankara Üniversitesi Japonoloji Öğrenci Topluluğu, ‘Yosakoi’ isimli dans gösterisi sundu.

BAKMADAN GEÇME!