Jandarma hurdacılarda göz açtırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Jandarma hurdacılarda göz açtırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 01:09

Ankara Jandarma asayiş ve istihbarat timleri, İvedik Hurdacılar Sitesi’nde şüpheli şahıs ve çalıntı araç uygulaması yaptı.

Haberin Devamı

Bin 200 işyeri, 3 banka, bir PTT şubesi ile 10 bin kadar kişinin çalıştığı İvedik Hurdacılar Sitesi’ne ait kontrolsüz giriş noktalarında tedbir alan jandarma ekipleri, hurda getirip götüren araçlarda ve site içerisindeki sokaklarda göz açtırmadı. Günlük bin hurda yüklü aracın girip çıktığı siteye; çevre il ve ilçelerden hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan elde edilen araç ve malzemelerin getirilerek satılabileceğini değerlendirilen ekipler, motosikletli timlerin de katılımıyla iki günde bin 600 adet hurdacı aracını kontrol etti, 4 bin 780 kişinin kimlik kontrolünü gerçekleştirdi.

USULSÜZ ÇALIŞANLAR TERK ETTİ

Jandarma kontrolleri neticesinde 83 sürücüye 33 bin 984 TL Trafik Para Cezası kesildi, 51 hurda yüklü araç trafikten men edilerek otoparka çektirildi.
Uygulamada sürücü belgesiz oldukları tespit edilen 17 kişiye işlem yapıldı, 5 hacizli araç ile 11 aranan kişi yakalandı. İvedik Hurdacılar Sitesi esnafı jandarmanın yoğun uygulamalarından memnun olduklarını belirterek, kontrol sonucunda sitelerinde suç eşyasını bilerek veya belgesiz satın alan kişilerin dükkânlarını boşaltarak siteyi terk ettiklerini ve hurdacılar sitesinin güvenilir ve huzurlu bir yer haline geldiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!