İzciliğin 100. yılında kamp ateşleri yandı

Güncelleme Tarihi:

İzciliğin 100. yılında kamp ateşleri yandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 01:49

İZCİLİĞİN 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Ankara izcileri, 100 ergin izci ile Çamkoru Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi’nde, oymaklar ve yavrukurtlar ise, Yüzüncü Yıl kamp ateşlerini yaktı.

Haberin Devamı

Ankara İl İzci Kurulu Başkanlığı’nın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 İl İzci Kurulu Başkanının ve eğitimci izci liderlerinin katılımıyla Ankara’da 400 izci lideriyle kutlama töreni yapıldı. Gazi Üniversitesi 100. Yıl toplantı salonunda, izci, izci lideri ve velilerinde katıldığı bin 500 kişi ile 100. Yıl Şenliği yapıldı. Ankara İl İzci Kurulu Başkanlığı izci liderlerinin katıldığı 100. Yıl İzci Balosu da Ankara Hilton Sa’da gerçekleşti. Baloda doyasıya eğlenen izci liderlerine ve izciliğe emeği geçenlere kurul tarafından, hizmet yıllarına göre bronz, gümüş, altın rozetler ile teşekkür, onur nişanları ve plaket verildi.
Gençlik hareketi

Baloda konuşma yapan MEB Başizci Yardımcısı İl İzci Kurulu Başkanı Duran Yurdungüzeli, “İzcilik din, dil, ırk, milliyet ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın herkese açık, gönüllü, politik olmayan, eğitimsel bir gençlik hareketidir.
İzcilik eğitici yönüyle çocuk ve gençlerin, kendini tanımasına, güvenmesine, sorumluluk almasına, topluma hizmet etmesine ve doğayı koruma duygusunun geliştirilmesine yardımcı olur” dedi.
İzcilik çalışmalarının il genelinde, ilçelerde ve ünitelerde de tam hızla devam ettiğini ifade eden Yurdungüzeli, 11-15 Haziran’da ise bütün Ankara izcilerinin katılımıyla Kızılcahamam Pazar İzci Evi bünyesinde, çadırlı büyük bir yıl sonu kampı yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!