İz yoluna rögar engeli

Güncelleme Tarihi:

İz yoluna rögar engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 14:55

Akköprü altında yeni yapılan kaldırımda görme engelli bireyler için konulan iz yolu rögar engeline takıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara WhatsApp Şehir Hattı, okurlarından gelen sorunlara yer vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz 3 Aralık Pazartesi günü Dünya Engelliler Günü’nde birçok kurum engelli vatandaşların da katılımıyla ‘farkındalık etkinlikleri’ düzenledi. Okurumuz Salih Kaan da görme engelli vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürümesi için konular sarı izli yollara dikkat çekerek, vatandaşlara engel olan ve ‘farkındalık’ olması amacıyla bir sorunu fotoğrafladı. Okurumuzun iletisi şöyle:

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Akköprü altında yeni yapılan kaldırımdaki engelli bireyler için konulan iz yolu bu şekilde. Sarı izli yolun ortasında ASKİ’nin devasa rögar kapağı ve beton büzü duruyor. Bu kapak görme engelli vatandaşlarımız için büyük bir tehlike oluşturuyor ve olası bir kazaya davetiye çıkarıyor. Engelsiz bir vatandaş bile bu kaldırımda zor yürürken, engelli vatandaşlarımız nasıl yürüsün.” Salih KAAN

Haberin Devamı

İz yoluna rögar engeli


TORBACILARIN MESKENİ OLDU

* Mamak Derbent Mahallesi 1305. Sokak’taki yaklaşık iki bin kişinin yaşadığı sitenin yolu 2017’den beri yapılmadı; sokak lambası yok, asfalt yok. Bu bölge geceleri içki içenlerin, araçlarında uygunsuz vaziyette bulunanların, uyuşturucu kullananların ve satanların uğrak yeri haline geldi. Araç plakalarıyla birlikte defalarca polise şikâyet etmemize rağmen bir şey yapılmadı. Buradan araçla geçmek bile oldukça zor, toplu taşıma araçlarına yürümemiz ise imkânsız.

İz yoluna rögar engeli


ÜÇ ŞERİTLİK YOL İKİ ŞERİDE DÜŞÜYOR

* Etimesgut Piyade Mahallesi’ndeki Ahi Mesud Bulvarı’nda park yasağı olmasına rağmen araçlar çapraz şekilde park ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne şikâyet ettim, e-devlet üstünden de şikâyette bulundum. Park eden araçlar 3 şeritlik yolu 2 şeride düşürüyorlar.

İz yoluna rögar engeli

Haberin Devamı

GÜVENLİK BAHANESİYLE SORUMLULUKTAN KAÇIYORLAR

* Ailecek, Ankara Spor Salonu’ndaki basketbol maçlarına gidiyoruz ancak ‘güvenlik’ gerekçesi ile otoparka araçlarımızı almamaya başladılar. Çok komik bir sorumluluktan kaçma uygulaması. Halka eziyet ediyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!