İyi Şeyler Dükkanı yeni yılda umut olacak

Güncelleme Tarihi:

İyi Şeyler Dükkanı yeni yılda umut olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2021 14:44

Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağlı lösemili çocukların annelerinin ve kanser hastası yetişkinlerin ürettiği yeni yıl ürünleri LSV Dükkan’da satışa sunuldu. Peki LSV Dükkan’da neler var? Elde edilen gelirle neler yapılıyor? Hürriyet Ankara, merak edilenleri Lösemili Çocuklar Vakfı yetkililerine sordu.

Haberin Devamı

Lösev çatısı altında tedavisine devam eden lösemili çocukların annelerinin ve kanser hastası yetişkinlerin ürettiği ürünler LSV Dükkan’da her yıl olduğu gibi bu yıl da lösemi ve kanserle savaşan çocukların umudu oluyor. Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) bünyesindeki LÖSEV Anne Uğraş Atölyesi, çalışmalarına 2000 yılında küçük bir masanın etrafında, lösemili çocukların annelerinin ve kanser hastası yetişkinlerin rehabilitasyonu amacıyla başladı. Annelerin el emekleriyle yaptığı gıdalar ile çeşitli eşyalar LSV Dükkan’da satılıyor. Atölye, seramik, magnet ve bez bebekten doğal yiyeceğe, saf ve katkısız çikolatadan oyuncaklara kadar pek çok alanda üretime devam ediyor. İşte beş soruda, her bütçeye uygun ürünlerin olduğu LSV Dükkan:

1-LSV DÜKKAN NEDİR?

LSV Dükkan, 2000 yılında lösemili çocukların ve kanserli yetişkinlerin rehabilitasyonunu sağlamak için atölyelerle ortaya çıkan bir marka. İnternet sitesi üzerinden yapılan alışverişlerle de LÖSEV’e bağışta bulunuluyor. Tekstilden gıdaya çeşitli kategorilerde ürünlerin satışıyla katkı sağlanıyor.

İyi Şeyler Dükkanı yeni yılda umut olacak


2-YENİ YIL SEPETİNDE NELER VAR?

Bu yıl LSV Dükkan’da yeni yıla özel sepetlerde doğal gıdalar ön planda. Yeni yıl sepetlerinde tarhanadan zeytinyağına, doğal zeytinden Kars kaşarına kadar çeşitli ürünlere ulaşılabiliyor. Yılbaşı temasına özel olarak ise sepet, yastık, bez bebek, çanta, rozet, kupa, seramik ürünler, yılbaşı çikolataları, yılbaşı kurabiyeleri, ajanda, takvim gibi ürünler mevcut.

İyi Şeyler Dükkanı yeni yılda umut olacak


3-ÜRÜNLER NASIL HAZIRLANIYOR?

Ürünlerin birçoğu anneler tarafından el emeği ile Gölbaşı’ndaki Lösemili Çocuklar Köyü’ndeki atölyede üretiliyor. Anne tariflerine sadık kalınarak, içinde hiçbir katkı, koruyucu, kimyasal bulunmaksızın el emeğiyle üretimi yapılıyor. Lösemi tedavisi gören çocukların annelerine uzmanlar tarafından aşçılık, pastacılık, dikiş-nakış gibi konularda eğitim veriliyor. Eğitim alan annelerin LÖSEV bünyesindeki atölyelerde elleriyle yaptığı gıdalar ile çeşitli eşyalar, LSV Dükkan’da satılıyor.

İyi Şeyler Dükkanı yeni yılda umut olacak


4-LSV DÜKKAN ÜRÜNLERİNE NEREDEN ULAŞILABİLİR?

Lösemili çocuklara ve yetişkin kanser hastalarına katkı bulunmayı isteyen gönüllüler, LÖSEV’in ‘İyi Şeyler Dükkanı’ LSV Dükkan’dan sipariş verebilir. Ürünlere, LSV Dükkan’ın Gaziosmanpaşa merkezi ile İncek şubelerinden ulaşılabiliyor ve internet üzerinden de www.lsvdukkan.com adresinden Türkiye’nin her yerine sipariş verilebiliyor. Ayrıca Kızılay Metro Çarşı’da da kalıcı bir stant bulunuyor.

5-ELDE EDİLEN GELİR İLE NELER YAPILIYOR?

Haberin Devamı

LSV Dükkan’dan alınan ürünlerden elde edilen gelir, tüm Türkiye’den LÖSEV’e kayıtlı lösemi ve kanser hastası çocukların, sağlık, eğitim, konaklama, sosyal yardım gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılıyor. Öte yandan lösemili çocukların annelerinin ve iyileşmiş gençlerin istihdamına da katkı sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!