İyi ki doğdun Elizabeth

Güncelleme Tarihi:

İyi ki doğdun Elizabeth
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:00

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü, düzenlenen bir parti ile kutlandı. Büyükelçilikte gerçekleşen ve yaklaşık bin 500 davetlinin katıldığı kutlama, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü ve İngiltere Silahlı Kuvvetler Günü, düzenlenen bir parti ile kutlandı.
Parti, bu yıl da İngiltere elçilik bahçesinde gerçekleşti. Akşam saatlerinde başlayıp geç saatlere kadar devam eden gecenin ev sahipliğini İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway ve bir süre önce göreve başlayan Askeri Ataşe Richard Jefferies ile eşi Joanna Jefferies yaptı. Birçok insanın katılabilmek için davetiye aradığı bu özel partiye, yaklaşık bin 500 konuk katıldı. Partiye katılanlar arasında büyükelçiler, iş ve sanat dünyasından isimler yer aldı.

ÇİM ÜSTÜNDE DANS

Partiye katılan bazı konuklar, İngilizler arasında popüler olan şapka geleneğine uydu. Şapka takarak geceye gelen konuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise, kokteyl alanındaki konuklar, bir alt kattaki asıl eğlencenin yapıldığı bölüme geçti. Canlı müzik eşliğinde çimler üzerinde dans eden çok sayıda davetli, keyifli bir gece geçirdi. Dans edenler arasında Büyükelçi Reddaway de vardı.

Haberin Devamı

GREAT KAMPANYA

Kutlamanın dikkat çeken bir diğer tarafı ise hemen her yerde göze çarpan “Great” yazıları oldu. Birleşik Krallık hükümeti tarafından iki ülke arasındaki ticari ve kültürel işbirliğini artırmak hedefiyle yürütülen “Great” kampanyası ile iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir ivme kazandırılmak isteniyor. Kampanya ile Türk ve İngiliz firmalarına üçüncü ülkelerde ortak olarak daha yakın bir çalışma içerisinde olma fırsatı yaratması da bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!