İvedik’ten Polatlı’ya 21 km tamam

Güncelleme Tarihi:

İvedik’ten Polatlı’ya 21 km tamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 02:08

İvedik Arıtma Tesisi’nden Polatlı’ya içme suyu iletecek olan hatta çalışmalar devam ederken ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Polatlı ilçemizi kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşturacak yaklaşık 107 kilometrelik ana isale hattının 21 kilometresi tamamlandı” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Polatlı arasında 29 Ekim’de başlattığı ana isale hattı yapım çalışmalarını sürdürüyor. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yaklaşık 107 kilometrelik ‘İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi’ kapsamında sürdürülen çalışmalarda 21 kilometrelik imalatın tamamlandığını açıkladı. Yenimahalle Batı Bulvarı yakınındaki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Öztürk şu bilgileri verdi: “Şu an Yenimahalle Batı Bulvarı ile Sincan Poyraz Mahallesi olmak üzere iki noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Batı Bulvarı’nda bulunan sanat yapısı (vantuz odası) ise yakın zamanda bitirildi.

TOPLAMDA 107 KİLOMETRELİK HAT

Polatlı ilçemizi kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşturacak yaklaşık 107 kilometrelik ana isale hattının 21 kilometresi tamamlandı. Projemiz Etimesgut ilçesinin bir kısmı, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu OSB, Dökümcüler OSB, Başkent OSB ve Polatlı’nın tamamına hitap edecek. Proje ile yaklaşık 107 kilometre muhtelif çaplarda çelik iletim hattının yanı sıra 3 bin metreküp kapasiteli bir su deposu, 500 metreküp kapasiteli iki su deposu ve bir terfi merkezi inşa edilecek.

1.5 MİLYONA HİZMET GÖTÜRECEK

Yenimahalle Batı Bulvarı’nda çalışan ekiplerimiz çapı 2 bin 200’lük boruların montajını yapıyor. Yaklaşık 100 metre kadar yerimiz daha var montajı bekleyen. Aynı zamanda Temelli bölgesinde bulunan bir ekibimiz de daha düşük çaplı boruların montajı için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarımız iyi gidiyor ve yaklaşık 1.5 milyon kişiye hizmet götürecek projemizin planlanan tarihte biteceğini düşünüyorum.” Projenin 2022 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!