İtfaiyeye çifte destek

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyeye çifte destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2022 16:48

Yangınlar başta olmak üzere olaydan olaya koşan Ankara İtfaiyesi’nde 14’ü kadın 150 yeni itfaiye memuru, göreve başladı. İtfaiyenin araç filosuna da 53 yeni hizmet aracı katıldı. Toplam itfaiyeci sayısı bin 201’e, araç sayısı da 228’e yükseldi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) İtfaiye Daire Başkanlığı’nca ‘İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği’ ile ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ alanlarından mezun olan adayların uygulamalı sınav ve mülakata tabii tutulmasının ardından sınavı kazanan ve ataması gerçekleştirilen 150 yeni itfaiye memuru törenle görevlerine başladı. Başkent’in toplam 25 ilçesinde yangınlardan trafik kazalarına, sel baskınlarından çeşitli kurtarma operasyonlarına daha etkin ve daha hızlı müdahalede bulunabilmek için satın alınan 53 yeni hizmet aracı da Ankara İtfaiyesi filosuna dâhil oldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden, “Liyakat esasına göre atadığımız 150 yeni itfaiye memurumuzu kutluyor ve başarılar diliyorum. Aynı zamanda filomuza 53 yeni hizmet aracı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bin 201 kahraman personelimiz ve 228 aracımızla yenilenen Ankara İtfaiyesi her an yanınızda” mesajını paylaştı.

İtfaiyeye çifte destek


İTFAİYECİ SAYISI BİN 201’E ÇIKTI

Ankara İtfaiyesi, 2022 yılının başında istihdam edilen 14’ü kadın olmak üzere 150 itfaiye memuruyla birlikte hem yaş ortalamasını gençleştirdi hem de personel sayısını artırdı. Yeni memurlar ile itfaiyeci sayısını bin 201’e çıkaran Ankara İtfaiyesi, çok fonksiyonlu büyük itfaiye araçlarının ve tankerlerin giremediği dar sokaklara girerek can ve mal kaybı yaşanmasının önüne geçecek olan 53 yeni araç ile mevcutta 175 olan araç sayısını ise 228’e yükseltti. Çeşitli fonksiyonlara sahip ve sözleşmeleri tamamlanan 57 araç da bu yıl içerisinde Ankara İtfaiyesi’nin filosuna katılacak.

İtfaiyeye çifte destek


ARAÇ ALIMLARI PANDEMİYE TAKILDI

Haberin Devamı

Toplam araç sayısını 285’e çıkararak Ankara İtfaiyesi’nin Başkentlilere sunduğu hizmet kalitesini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, “Ankara’mız büyüyor. 25 ilçede 24/48 esasına göre çalışıyoruz. Toplamda 100’ün üzerinde araç almayı planladık ancak bu araçlarımızın çip krizi ve pandemiden dolayı alımı gecikti. Dolayısıyla daha önceden eksik olan araçlarımızı partiler hâlinde tamamlıyoruz. Araç teslimatları devam edecek. Özellikli araçlar dediğimiz köpük kulesi, merdiven, kurtarma ve çok amaçlı araçları partiler hâlinde mayıs ayından sonra itfaiye teşkilatına katmış olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!