İtfaiye erlerine kurtarma eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye erlerine kurtarma eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 10:27

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi Daire Başkanlığı, “Kurtarma Günleri” haftası kapsamında “Trafik Kazalarına Müdahale” konulu eğitim programı düzenledi.

Haberin Devamı

Etkinliğe katılan Hollandalı Eğitim Danışmanı Ronald De Zanger, Ankara İtfaiye personeline uygulamalı ve teorik eğitim verdi. Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen 48 personele, son teknoloji ürünü kesiciler ve ayırıcıların kullanımı konusunda ayrıntılı bilgi aktarıldı. Hidrolik ekipmanlarla parçalanarak kesilen araçlar üzerinde gösterilen pratik eğitimde, trafik kazalarının farklı senaryoları işlendi. Eğitimde olay yerine en hızlı şekilde ulaşım ve ilk müdahalede izlenecek yöntemlerle birlikte araç içinde sıkışan kazazedelerin kurtarılma süreci de yeni model kesicilerle gösterildi.

HOLLANDALI UZMANDAN ÖVGÜ

Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve Ankara İtfaiyesi’ni diğer ülkelerin itfaiyelerine kıyasla oldukça başarılı bulduğunu söyleyen Hollandalı Eğitim Danışmanı Ronald De Zanger şunları söyledi:
“Kesiciler, ayırıcılar ve hidrolik remler kullanılarak kaza esnasında kurtarma işlemini anlatıyoruz. Dünya çapında geziyorum, Ankara İtfaiyesi’nin kullandığı ekipman ve araçlar, dünya standartlarının üzerinde. Gerçekten kalite standardı yüksek son teknolojik aletlerle çalışıyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!