İstifa etti

Güncelleme Tarihi:

İstifa etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2022 08:18

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevini bıraktığını duyuran Diyadin, şu ifadelere yer verdi: “14 ay önce ilk günkü heyecanımla yeniden adımımı attığım kulübümden bugün itibarıyla ayrılıyorum. Bu süreçte 9 ay transfer yasağı, 3 de kongre yaşadım, hayatım boyunca hiç bahaneler üretmedim, hep çalıştım ve alnımın terinin izinden gittim ancak yalnızlık bu hayatta bir insanın yaşayacağı en zor süreçtir, ben de bu sürece bu kadar dayanabildim. Bu ülkenin en büyük kulüplerinden birinde yetişip başka en büyük kulüplerinden birinde de forma giyme onurunu, gururunu yaşasam da ben Gençlerbirliğili Metin Diyadin olarak geldim ve öyle de gidiyorum. Hayatım boyunca da öyle kalacağım.”

İstifa etti

Haberin Devamı

GENÇ OYUNCULARIN EMEĞİ BOŞA GİTTİ

Gençlerbirliği-Tuzlaspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Medya ve Basından Sorumlu yöneticisi Savaş Çolakoğlu, “8 İstanbul takımının olduğu Süper Lig’de, İstanbul’daki takım sayısını 16’ya çıkartsınlar. O zaman ligin adını da İstanbul Lig’i yapsınlar. Ayrıca Anadolu Lig’i de kursunlar. Bu durum bu şekilde devam etmez” dedi. Çolakoğlu, 2-1 mağlup oldukları maçın ardından Eryaman Stadyumu’nda yaptığı açıklamalarda sert ifadeler kullanıp, şöyle konuştu: “Maçta, genç futbolcularımızın emekleri boşa gitti. Bu konunun takipçisi olacağız. Gerçekten elimiz ayağımız titriyor. Hiç olmayacak şekilde haksız yere bu genç oyuncuların emekleri gasp edildi. Futbolu yönetenler, gerçekten Türk futbolunun ileriye gitmesini istiyorsa, alt liglere daha fazla özen göstermeleri gerekiyor. Alt liglerdeki hakemlerimizin daha özenli bir şekilde seçilmesi gerekiyor.”

SINIRLI KADRO İLE MÜCADELE EDİYORUZ

“Maçtan önce hakemle ilgili sıkıntılarımızın olduğunu dile getirdik. Bundan önceki maçlarımızda yapmış olduğu olumsuz davranışları hepimiz biliyorduk ancak hakemi etki altına almamak için yönetim olarak hakem ile ilgili hiçbir açıklama yapmadık. Biz, Gençlerbirliği kültürüne yakışanı yaptık. Maalesef gördük ki hiçbir şey değişmedi. Üçüncü maçında da bizce emek hırsızlığına devam etti. Bu durum Türk sporu için gerçekten çok acı verici. Umarım Türk futbolunu yönetenler alt liglere daha değerli hakemler vererek futbolun daha cazip ve daha ahlak kuralları içerisinde işleyen bir gösteri oyunu olduğunu ispat edebilirler. Gerçekten çok üzgünüz. Sınırlı bir kadromuz var ve sıkıntılar içerisindeyiz, bunu hepimiz biliyoruz. Elimizdeki mevcut genç arkadaşlarımızla bu ligde mücadele etmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

İSTANBUL TAKIMLARININ KORUNDUĞU ORTADA

“Artık İstanbul takımlarının tüm liglerde farklı şekilde korunduğu aşikar. Bu akşam da bunun ispatını gördük. Biz, (Bizi korusunlar) demiyoruz. Sadece doğru karar ne ise onu uygulasınlar. Hepimiz, kırmızı kart ve penaltı pozisyonunu izledik. Gerçekten bize yazık oldu. Umarım bundan sonraki süreçte hakemler bu ligin kalitesine gölge düşürecek şekilde davranmazlar. Gençlerbirliği olarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Gençlerbirliği’nin bu yıl 100. kuruluş yılı. 100. yılımızda genç arkadaşlarımızla yolumuza devam etmek istiyoruz. Başkente yakışır bir kulübüz. Başkentin hak ettiği yerlere gelebilmesi içinde elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz.”

Haberin Devamı

İstifa etti

GENEL KURUL İSYANI

Gençlerbirliği ile Tuzlaspor arasında oynanan maçta, kırmızı-siyahlı taraftarlar hem maç oynanırken hem de maçın bitiminde eski başkan Niyazi Akdaş ile yönetim aleyhinde tezahüratta bulundu. Tuzlaspor’un ilk golünden sonra bazı taraftarlar yönetimi istifaya çağırırken, bazı taraftarlar ise bu çağrıya olumsuz yanıt verdi. Taraftarlar, yönetimlerin kısa süreler içinde olağanüstü genel kurul toplama girişimlerine olan tepkilerini dile getirdi. Stat çıkışında ise bazı taraftarların eski yönetici Mehmet Soylu ile tartıştığı öğrenildi.

YAYINCI KURULUŞA GSK TEPKİSİ

Gençlerbirliği yönetimi, naklen yayınlanan maçlarda kulübün adını ‘GSK’ olarak kısaltan yayıncı kuruluşa tepki gösterdi. Kulüp, haftalardır ‘GSK’ olarak yapılan kısaltmanın yanlış olduğunu ve ‘GB’ olarak değiştirilmesi gerektiği yönünde talepte bulunuyordu. Tuzlaspor maçında da durum değişmeyince kulüp, stattaki reklam panolarından, ‘GSK değil GB yazılacak’ iletisini paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!