İşte stresle başa çıkın

Güncelleme Tarihi:

İşte stresle başa çıkın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Boyner Mağazaları İnsan Kaynakları Müdürü Esin Tarhan, "Liderlik ve Kariyer Günleri" konulu seminerde "İş hayatında çok yoğun bir stres altındayız. Stres kısa süreli olduğunda kişisel gelişim için önemli bir yere sahiptir, stresle başa çıkmak iş hayatında başarı getirir" dedi.

Tarhan, Çankaya Üniversitesi Liderlik ve Kariyer Topluluğunun, üniversitenin konferans salonunda düzenlediği seminerde öğrencilere iş yaşamı ve stresle başa çıkma yolları hakkında bilgi verdi.

Tarhan, stresin olumlu ve olumsuz olarak ikiye ayrıldığını ve sorumluluk almanın da kısa süreli olumlu bir stres yaratacağını belirtti. İş hayatında stresle nasıl başa çıkalacağını da anlatan Tarhan, Freud’dan alıntılar yaparak stresin üstesinden gelmek ve başarılı olmak için işini sevmenin önemine değindi ve şöyle devam etti:

Stresi yönetmek

"İdeal olan çok az bir stres yaşamak ve stresi yönetebilmektir. Stres çağımızın hastalığı haline geldi. Bireyin kişilik yapısı da stresin üstesinden gelmede önemli bir etken. Stres konusunda yapılan araştırma sonuçlarına baktığımızda çalışan insanların diğer insanlara oranla kalp krizi yaşama oranın yüksek olduğunu görüyoruz. Kadınlar stres karşısında içe dönük bir yapıya bürünürken, erkekler ise saldırgan bir tutum takınıyorlar. Gerek iş yoğunluğu gerekse işin tehlikesi gibi birçok neden iş yerinde strese yol açıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!