İşte ABB’nin 8 Mart etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

İşte ABB’nin 8 Mart etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 00:11

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 8-12 Mart tarihleri arasında çeşitli programlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İlk etkinlik 8 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te Ayaş, Polatlı, Çubuk ve Elmadağ ilçelerinden gelecek olan 80 kadının Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Başkent Tiyatroları da kadınlara özel tiyatro gösterimi gerçekleştirecek. Farklı yaşamları olan kadınların hayatlarından kesitlerin anlatıldığı ‘Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’ isimli tiyatro oyunu Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde 9 Mart Salı günü saat 15.00’te, Elmadağ Belediyesi Kültür Salonu’nda ise 11 Mart Perşembe günü yine saat 15.00’te sahnelenecek. ABB’nin diğer etkinlikleri ise şöyle:

* 8 Mart Pazartesi-20.00: Kent Orkestrası tarafından düzenlenecek ‘Kadın Şarkıları’ konseri ABB TV üzerinden canlı olarak yayınlanacak. ‘Ankara’nın Güçlü Kadınları’ adlı kısa film ise ulusal basın temsilcilerine gösterilecek.
* 9 Mart Salı-10.00: Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde UN WOMEN iş birliği ile ‘Nesiller Boyu Eşitlik’ konulu fotoğraf sergisi açılacak.
* 9 Mart Salı-14.00: Mülteci Hakları ‘Temel Hukuki Bilgilendirme’ semineri ise UMEM’de düzenlenecek.
* 10 Mart Çarşamba-11.00: Uçan Süpürge Vakfı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda verilecek ‘Kadın Hakları Konferansı’ ABB TV’den canlı olarak yayınlanacak.
* 10 Mart Çarşamba-14.00: Kız Başına Platformu, Kadın Sığınma Evi’nde ‘Güçlenme’ atölye çalışması düzenleyecek.
* 10 Mart Çarşamba-14.00: Altındağ Kadın ve Gençlik Destek Merkezi’nde mülteci kadınlar ‘amigurumi’ etkinliğinde bir araya gelecek.
* 11 Mart Perşembe-11.00: ‘Ankara Barosu 6284 Yasası ve Uygulamaları’ semineri ABB TV canlı yayınıyla Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılacak.
* 11 Mart Perşembe-14.00: ‘Kadın Emeği’ sergisi Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde başkentli kadınları bir araya getirecek.
* 12 Mart Cuma-11.00: ABB TV canlı yayını ve Prof. Dr. Ayşe Akın, Gökhan Yıldırımkaya, Nurcan Müftüoğlu’nun katılımıyla ‘Kadın Sağlığı’ paneli gerçekleşecek.
* 12 Mart Cuma- 14.00: Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu’nda Mülteci ve Türk kadınlar arasında ‘Voleybol Dostluk Maçı’ oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!