İstasyon Caddesi’ne 100 metrelik çözüm

Güncelleme Tarihi:

İstasyon Caddesi’ne 100 metrelik çözüm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 15:45

Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Caddesi’nin genişletilmesi için kamulaştırma bedelini az bularak konutlarına yakın alanda yeni daire talep eden hak sahipleri için 100 metre ileride arsa satın aldı. Vatandaşlar burada inşa edilecek olan yeni evlerine taşınacak, cadde de 3 gidiş 4 geliş olarak 7 şeride çıkacak.

Haberin Devamı

Etimesgut İstasyon Caddesi’ne alternatif yol projesinde yeni güzergâh üzerinde kalan yapıların sahipleriyle anlaşma sağlanamadığı için uzayan kamulaştırma işlemlerinin çözümünde sona gelindi. Büyükşehir Belediyesi, uzlaşılamayan 68 hak sahibinin kendi konutlarına yakın alanda daire istemeleri üzerine aynı bölgede, evlere 100 metre uzaklıkta bulunan yeni bir arsa satın aldı. Hak sahipleri için alınan İstasyon Mahallesi 1444 ile 1448. sokaklar arasındaki alanın imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Plana itirazlar 7 Haziran’a kadar kabul edilecek.

KURUMLAR ONAY VERMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi, 3 gidiş, 4 gelişlik yeni yol projesinin büyük kısmının Etimesgut Şeker Fabrikası ile TCDD tren hatlarını etkilemesi nedeniyle fabrikanın bağlı olduğu Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’ne ve TCDD Genel Müdürlüğü’ne görüş sormuştu. TCDD, yol projesinin uygun olduğunu belirtirken Özelleştirme İdaresi de yol projesinden etkilenen alt ve üst yapı elemanlarının aynı şekilde belediyece yenilenmesini istemişti.

Haberin Devamı

MECLİS KARARIYLA ALINDI

Güzergahtaki 5 binanın kamulaştırma işlemleri için de 69 kişiyle uzlaşma görüşmesi yapan Büyükşehir Belediyesi, sadece bir kişiyle bedel karşılığında uzlaşma sağladı. 68 hak sahibi 60 metrekare daire için 73 bin TL, 200 metrekare için 227 bin TL olarak belirlenen kamulaştırma bedellerini düşük bularak bu teklifi kabul etmedi. Belediye, vatandaşların konutlarına yakın alanda yeni daire talep etmesi üzerine de Meclis kararıyla 100 metre ilerideki boş arsayı satın aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!