Istanbul’a ‘Dava’ için gittiler

Güncelleme Tarihi:

Istanbul’a ‘Dava’ için gittiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 00:00

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü öğrencileri, Uluslararası “Prof. Dr. Cüneyt Gökçer” 2. Tiyatro Festivali kapsamında Kafka’nın “Dava” adlı eserini İstanbul’da sahneledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Kültür Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Uluslararası  “Prof. Dr. Cüneyt Gökçer” 2. Tiyatro Festivaline katılan Hacettepe Üniversitesi  Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro öğrencileri, Kafka’nın “Dava” adlı  romanının ünlü yazar Andre Gide ve oyuncu-rejisör Jean Louis Barrault tarafından  bir yeniden okuma anlayışı ile oyunlaştırılan versiyonunu sahneledi.
“Dava”da 3 ve 4. sınıf öğrencileri oynarken, sözsüz koro ve dekor  değişimlerini 1. sınıf, ışık ve efekt kullanımlarını da 2. sınıf öğrencileri  üstlendi.
Proje bu oyunla yaşam buldu
Dışavurumcu ve yer yer grotesk özellikler barındıran 2 perdelik oyunda  Joseph K. karakterine öğrenci Nazif Uğurtan başarıyla hayat verdi. Uğurtan,  sistemi suçlayan, aczini ortaya koyan, birey olarak hiçbir şey yapamayan bir  adamın kabullenişini yorumlarıyla seyirciye ulaştırmayı bildi. Yönetmenliğini Erhan Gökgücü’nün yaptığı oyunun koreografisi de öğretim  üyesi Vesile Çalıkoğlu’na ait.
Oyunun bitiminde konuşan festivalin genel sanat yönetmeni Zafer Kayaokay,  Cüneyt Gökçer’in adını yaşatmak adına başlattıkları festival projesinin bu oyunla  gerçekten yaşam bulduğunu ifade etti. Kendisinin de mezun olduğu, Atatürk  tarafından kurulan Türkiye’nin ilk konservatuvarı Hacettepe Üniversitesi Ankara  Devlet Konservatuvarının festivalde olmasının festivalin taçlanması anlamına  geldiğini belirten Kayaokay, sahnede bulunan oyunculara seslenerek, “Sevgili  genç meslektaşlarım, Türk tiyatrosuna hoş geldiniz. Bu uzun bir yol, umarım sizin  için çok pırıltılı ve keyifli geçer ve umarım büyük usta Cüneyt Gökçer’in  taşıdığı meşaleyi daha da ileri götürür, ulusal Türk tiyatrosunu dünya çapında  bir yerlere taşırsınız” dedi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Füsun Balkaya da kısa bir süre içinde sanat hayatına yolcu edecekleri  genç öğrencilerinin çeşitli katmanlarda işlerini başarıyla yapacaklarına emin  olduğunu söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!