Isıtacak doyuracak üretim

Güncelleme Tarihi:

Isıtacak doyuracak üretim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2023 14:37

Kent ekonomisine katkı sunan Ankaralı kadın kooperatifleri, yaşanan deprem felaketinin ardından örnek bir dayanışma sergiliyor.

Haberin Devamı

Başkentin farklı ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren kadın kooperatifleri, depremzedeler için üretmeye başladı. Canla başla üretip, yaraları saracaklarını belirten üreten kadınların bazı çalışmaları ise şöyle...

Isıtacak doyuracak üretim

ALTINELLER KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Nazlı Ağaç: “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için birlik olmak oldukça önemli. Deprem yaşandıktan sonra atölyelerimizi depremzedelere üretim amaçlı kullandık ve çalışmalarımızdan arta kalan yünlerle yorgan ve yastık diktik. Yaklaşık 20 yorganı Altındağ Belediyesi’nin yardım TIR’ıyla gönderdik. Depremzede vatandaşlarımız için üretmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Isıtacak doyuracak üretim

Isıtacak doyuracak üretim



GÖLBAŞI SEVGİ ÇİÇEĞİ KADIN KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Selma Coşan: “Tüm depremzedelerimizin acısını içimizde hissediyoruz. Gölbaşı Belediyesi’nin de katkılarıyla gönüllü kadınlarımızla birlikte çocuklara eşofman, kadınlarımıza da hırka, anne etekleri ve pjamalar tasarlayıp, diktik. Yaklaşık 20 koliye yakın ürün hazırladık.”

Isıtacak doyuracak üretim

MAKKOP MAMAK KADIN KOOPERATİFİ

MAKKOP Yönetim Kurulu Üyeleri: “Ülke olarak geçirdiğimiz bu zor günlerin el birliğiyle üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu anlamda birlik ve dayanışma son derece önemli. Kooperatifimiz depremzedelerin beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla Kutludüğün fırınında ekmek üretti. Mamak Kutludüğün Mahallesi’nde çok sayıda fırın var. Biz ekmek üretmek için aldığımız unları buradaki fırınlara dağıttık. Kutludüğün sakinleri de hiçbir ücret almadan kendi fırınlarında sabaha kadar ekmek üretti. Toplamda bin 500 tane ekşi maya odun fırını Kutludüğün ekmeği üretildi. Bu ekmekler yaklaşık 1 kg ağırlığında ve içeriğinden dolayı uzun süre bayatlamıyor. Deprem bölgesi için daha faydalı olacağını düşündük. Mamak Belediyesi’nin de bizlere sağladığı TIR’la ekmeklerimizi deprem bölgesine ulaştırdık. Üretmeye devam edeceğiz, yaklaşık 2 bin ekmeği daha bölgeye göndermeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

BEYPAZARI KINALI ELLER KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Serpil Deniz: “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için özellikle kuru, bozulmayacak gıdalar üretmeye gayret ettik. Bu anlamda Beypazarı Kurusu üreterek depremzedelere ulaştırmaya çalıştık. Bunun haricinde 200 kg tarhana ve erişte gönderimini de sağladık. Öte yandan Beypazarı Belediyesi de yöremize özgü ürünlerin gönderimini sağlıyor. Tüm Beypazarı halkı ve kooperatif üyeleri olarak elimizden ne geliyorsa üretmeye, ihtiyaçları karşılamaya, yaraları sarmaya hazırız.”

Isıtacak doyuracak üretim



KEÇİKOOP KADIN KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Buket Paker: “Keçikoop Kadın Kooperafi olarak depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren Keçiören Belediye’mizin başlatmış olduğu yardım kampanyasına bizlerde dahil olduk. Kadın kooperatifimizin üyeleri ve üreticileri ile birlikte bu zor zamanda destek olabilmek adına üretim merkezlerimizi şubelerimizi ve satış ofislerimizi toplama merkezlerine dahil edip getirilen tüm yardım malzemelerinin ayrıştırılması ve paketlenmesine destek verdik. Yapılan kampanya sayesinde çok sayıda yardım TIR’ımız deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştı.”

Haberin Devamı

Isıtacak doyuracak üretim

 

GÜDÜL BOYALI FENGERE KADIN ELİ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Bahriye Süer: “Kooperatifimizin ürünlerinden olan bazlama üretimine hız kazandırdık. Depremzede vatandaşlarımız için geçtiğimiz gün 500 adet bazlama ve 120 tane menemenlik sos gönderimini sağladık. Güdül Belediyesi’yle de iletişim ve koordine halindeyiz. Unumuz bitene kadar bazlama gönderimine devam edeceğiz. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.”

NALLIHAN HAN İPEK KADIN GİRİŞİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Nurhan Şahin: “Kooperatifte ilçemize özgü ve üretimini sağladığımız tiftik dokuma şallarımızı, depremzedelere ve o bölgede soğuktan etkilenen tüm vatandaşlarımıza gönderdik. Deprem bölgelerinde hava sıcaklıkları eksi derecelerde seyrediyor. El emeği ürünlerimizin depremzede vatandaşlarımızı bir nebze de olsa sıcak tutması en büyük gayemiz. Sadece kooperatifimiz değil Nallıhanlılar da seferber. Kalbimiz ve iyi dileklerimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla.”

Haberin Devamı

KALECİK HANIMELİ KADIN KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Nuray Seymen: “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi derinden sarsan deprem tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Kalecik Kooperatifi kadınları olarak da kalbimiz, yüreğimiz depremzede vatandaşlarımızla birlikte atıyor. Elimizden geldiğince depremzede vatandaşlarımıza katkıda bulunmak istiyoruz. Bu anlamda kooperatifte ürettiğimiz 50 kg erişteyi deprem bölgelerine gönderdik. Üretimimiz artarak devam edecek. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifa dileriz.”

ANADOLU BACILARI KADIN GİRİŞİMİ ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİ

Kooperatif Başkanı Nilüfer Kart: “Çok üzücü bir olay yaşıyoruz. Kooperatif olarak erişte üretimine başlayıp deprem bölgelerine gönderim sağlayacağız. Bunun haricinde kooperatif üyeleri olarak da çeşitli yardımlarda bulunduk.Elimizden her ne geliyorsa yapmaya hazırız.”

BAKMADAN GEÇME!