İsim Şehir Hayvan 3 gün MEB Şura’da

Güncelleme Tarihi:

İsim Şehir Hayvan 3 gün MEB Şura’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 00:00

Yılmaz Özdil’in kitabından uyarlanan tiyatro oyunu, Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Gencay Gürün yönetimindeki Tiyatro İstanbul’un, gazeteci Yılmaz Özdil’in İsim Şehir Hayvan adlı kitabından uyarladığı kabare, bugün yarın ve cumartesi günü MEB Şura Salonu’nda sahneleniyor. Yönetmenliğini usta tiyatrocu Metin Serezli’nin, oyun yazarlığını Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı’nın yaptığı İsim Şehir Hayvan, bugüne kadar sergilendiği her yerde büyük ilgi ve beğeni topladı.

Olağanüstü ilgi

Dünyada ilk kez günlük köşe yazılarının kabare haline getirilmesi gibi zor bir işin altına girdiklerini söyleyen Tiyatro İstanbul Genel Müdürü Emin Hamarat, “Bu oyun, bizim için bir onur vesilesi. Tiyatromuzun yönetmeni Gencay Gürün’den yönetmenimiz Metin Serezli ve sahne arkası ekibe kadar hepimiz coşkuyla çalışıyoruz. Gördüğümüz ilgiden olağanüstü memnunuz” dedi.

Haberin Devamı

Oyundaki her şey gerçek

İsim Şehir Hayvan’ın yönetmeni Metin Serezli ise oyun için, “Benim niye aklıma gelmedi diye hayıflanarak ve onur duyarak kabul ettiğim bir eser bu. Oyundaki her şey gerçek. Ülkemizdeki çarpıklıkları gösterip, muhatapları uyarmaya çalışıyoruz. Komik ve eğlendirici bir dille ama sert olmadan mesaj veriyoruz. Bu oyunla zamanın ruhunu yakalamayı hedefledik ve seyirciyle müthiş bir bağ kurduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!