İshal iddiaları TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

İshal iddiaları TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 00:00

CHP Muğla Milletvekili Dr.Ali Arslan, Ankara’da son dönemde yaygınlaştığı iddia edilen ishal vakalarındaki artışı TBMM gündemine taşıdı.

Arslan, Salğık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Ankara’da barajlardaki su miktarının giderek azalması nedeniyle yaşanan su kesintilerinin içme sularının kirlenmesine, hepatit, tifo ve dizanteri gibi ishalli hastalıkların artış göstermesine neden olma olasılığının yüksekliğine işaret etti. Arslan, konu hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyunu aydınlatıcı açıklama yapılmadığını dabelirterek, araştırma yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarına da destek verilmediğinin altını çizdi. Arslan şu sorularına yanıt istedi:

HANGİ ÖNLEMLER ALINIYOR?

Su kesintilerinin hastalık riskini arttırdığı bilinmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi bu süreçte koordineli bir çalışma yürütmüş müdür?

Barajlardaki su seviyesinin azalması ham su kalitesine nasıl yansımıştır?

Ankara’da son dört ayda ishalli hastalıkların artış oranı nedir?

Ankara’da ishalli hastalıkların artmasını neye bağlıyorsunuz?

Ankara’da hangi bölgelerde ishalli hastalıklara rastlanmaktadır? Bu bölgelerde bulunan hastanelerde yatarak tedavi olan hasta sayısı nedir?

İshalli hastalıkların azaltılması ve ortadan kaldırılması için Bakanlığınızca hangi önlemler alınmaktadır?

Hastalıklardan korunmak için halkı bilgilendirmeye yönelik çalışmalarınız olacak mıdır?

Ankara da azalan su rezervi de göz önüne alındığında su dağıtım şebekesindeki kayıp oranını azaltmak yönünde çalışmalar yürütülmüş müdür? Bu oran nedir? Uluslararası standartlara göre ne olmalıdır?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!