İş Bankası’ndan Ankaralı KOBİ’lere tam destek

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası’ndan Ankaralı KOBİ’lere tam destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2011 00:00

İş Bankası’yla OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği ile imzaladığı protokol ile sürdürüyor.

İmza töreninde İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Ankara Merkez 3. Bölge Müdürü Fuat Cildam, İş Bankası OSTİM Ticari Şubesi Müdürü Murat Hilmi Kademoğlu, OSTİM Şubesi Müdürü Sıtkı Arslan ile ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener de bulundu.

Çok özel koşullar

Fuat Cildam, imza töreni sonrasında yaptığı konuşmada, İş Bankası olarak ORSİAD’la imzaladıkları protokolden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, dernek üyelerinin özel koşullarla Taksit Ödemeli Ticari Kredi ve Yatırım Kredisi ürünlerinin yanı sıra, Kur Korumalı (Opsiyonlu) Döviz Kredisi, Taksit Ödemeli Faturalı Alışveriş Kredisi, İşyeri Kredisi, Ticari Taşıt Kredisi, Teminat Mektubu ve İhracat Destek Paketi kapsamında sunulan İhracat Döviz Kredileri, TL İhracat Kredileri, Kalite Belgesi Kredisi, Yurt dışı Fuarlara Katılım Desteği Kredisi ürünlerinden yararlanabileceklerini ve Elektronik Çek Tahsilatı, Düzenli Ödeme Sistemi gibi nakit yönetimi ürünlerinin de protokol dahilinde sunulduğunu belirtti.

Cildam, ORSİAD ile İş Bankası arasındaki işbirliğinin ilerleyen dönemlerde de artarak sürmesini arzu ettiklerini ifade etti.

TEB’den istihdam sağlayan işletmeye faiz indirimi

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB), “KOBİ İstihdam Projesi” kapsamında kredi kullanan işletmelerin en az iki yeni istihdam veya engelli statüsünde bir yeni istihdam sağlaması durumunda kredi faizinde yüzde 1,5 puan indirim sağlayacak.
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz proje ile kredi faizinde yüzde 1,5 puan indirim sağlayacaklarını, 24 ay vadeli 300 bin lira taksitli ticari kredi kullanan bir KOBİ’ye 4 bin 800 lira indirim yapılacağını, bu indirim ile KOBİ’nin yeni istihdam ettiği asgari ücretli bir elemanın 24 aylık işveren payının karşılanacağını söyledi.
KOBİ İstihdam Projesi kapsamında kredi kullanan işletmelerin kredi kullandırım tarihinden itibaren ilk 3 ay içinde en az iki yeni istihdam veya engelli statüsünde bir istihdam sağlaması halinde kredi faizinin yıllık üzerinden yüzde 1,5 puanının KOBİ’ye iade edileceğini anlatan Boz, paketin talebe bağlı olarak önümüzdeki dönemlerde geliştirilebileceğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!