İnternetten giyiniyoruz

Güncelleme Tarihi:

İnternetten giyiniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 01:20

Türkiye’de bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında ilk sırayı, yüzde 48,6 ile giyim ve spor malzemeleri aldı.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, alışveriş sisteminin tamamen değişmeye başladığı günümüzde tüketiciler, artık daha fazla ürüne daha kolay ulaşabilecekleri interneti tercih ediyor.
Tüketicilerin internet üzerinden gündelik hayata ilişkin ihtiyaçlarını karşıladığı gözlenirken, teknolojik ürünler de internetten temin edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

GİYİM İLK SIRADA

Türkiye’de bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında yüzde 48,6 ile giyim ve spor malzemeleri ilk sırada yer alıyor. Söz konusu rakam geçen yılın aynı döneminde ise yüzde 44,4 seviyesindeydi. Giyim ve spor malzemelerini, yüzde 25,8 ile cep telefonu, kamera, radyo, televizyon, DVD oynatıcı, video gibi elektronik araçlar takip etti. Söz konusu ürünlerin bir önceki dönemdeki oranı ise yüzde 25,5’ler seviyesinde bulunuyordu.

Haberin Devamı


ALIŞVERİŞ SANAL TATİL GERÇEK


Bireylerin internetten temin ettikleri hizmetlerden biri de turizme ilişkin faaliyetler oldu. Bu kapsamda konaklamanın payı yüzde 7,8 olurken, bu rakam 2011 Nisan-2012 Mart döneminde yüzde 7,2 seviyesinde gerçekleşmişti. Bilet, araç kiralama gibi seyahatle ilgili diğer faaliyetlerin payı da yüzde 20 oldu. Söz konusu rakam bir önceki dönemde ise yüzde 17,4 olarak kayıtlara geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!