İnternet polis merkezi gibi

Güncelleme Tarihi:

İnternet polis merkezi gibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 00:00

Başkentliler polisteki işlemler için internete başvuruyor. İstatistiklere göre vatandaşlar en çok çalıntı cep telefonu kontrolü için interneti kullanıyor.

ANKARA Emniyet müdürlüğü’nün verilerine göre Ankaralılar Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri için interneti kullanmayı tercih ediyor. Verilere göre 2002 yılından itibaren, internet üzerinden yaklaşık 819 bin işlem ya da başvuru yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü istatistiklerine göre gelişen teknolojiyle birlikte yaygınlaşan internet kullanımı vatandaşların polise ulaşmasını da kolaylaştırdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinin kullanıma açılmasının ardından, vatandaşların Emniyet Müdürlüğüne giderek yaptığı bir çok işlem de internet ortamına taşındı.

HER DERDE DEVA

Pasaport başvurusu, plaka tahsisi, çalıntı oto-cep telefonu sorgulaması ve sürücü belgesi gibi bir çok konuda Emniyet birimlerine gitmeye gerek kalmadan bilgisayarlarının başında oturarak başvurmayı tercih edenlerden, 4 yılda toplam 818 bin 737 sanal işlem yapıldı. Verilere göre internet en çok çalıntı cep telefonu kontrolü için kullanıldı.

CEP TELEFONU

Sanal ortamda en çok çalıntı cep telefonu sorgulaması yapan vatandaşlar, 261 bin 862 kez cep telefonlarının IMEI numarasını girerek, cihazlarının bulunup bulunmadığını kontrol ettiler. Pasaport almak için, daha önce ilgili şube müdürlüğüne yılda ortalama 13 bin başvuru yapan vatandaşlar, internet ortamından şu ana kadar 97 bin 109 başvuru gerçekleştirdiler. ANKARA (A.A)

PLAKA İÇİN BAŞVURU

Yeni araçlarına plaka seçmek için de online işlemleri tercih eden vatandaşlar, satın alacakları ikinci el arabaların plakalarını sorgulatarak sakınca olup olmadığını da öğrendiler.

SANAL İHBAR  HATTI RAVEÇTA

YaklaŞIk 4 yıl içerisinde kademeli olarak hayata geçirilen online işlem sayılarından hazırlanan istatistiklerine göre, vatandaşlar 165 bin 913 plaka tahsisi, 157 bin 382 trafik sakınca sorgulaması, 64 bin 555 çalıntı oto sorgulaması, 12 bin 249 sürücü belgesi, 2 bin 145 araç ruhsat başvurusu, 27 bin 708 sanal masa ile 2 bin 368 silah ruhsat başvurusu yaptılar.

TRAFİK İHBARLARI

Yaşadıkları çevrede tanık oldukları ya da duydukları yasadışı davranışları da polise bildirmek için online işlemleri seçen vatandaşlar, internet üzerinden 19 bin 428 ihbar yaptılar. Trafik ihbarlarını da aynı yolla gerçekleştirenler ise 8 bin 18 kez sanal ortamı tercih ettiler.

Emniyet yetkilileri, vatandaşların online işlemleri tercih ederek zamandan kazandıklarını belirterek, internet üzerinden işlem yapan kişiler sayesinde de Emniyetin ilgili birimlerindeki yoğunluğun azaldığını ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!